Senatul a adoptat, în plenul de luni, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pentru anul viitor, soldul bugetar este estimat la 5,8% din PIB, iar cheltuielile de personal la 8,8% din PIB., în timp ce pentru anul 2023 soldul bugetar va fi de 4,4% din PIB, iar cheltuielile de personal de 8,2% din PIB.
 
Plafonul propus pentru datoria guvernamentală, conform metodologiei UE, este de 49,8% din PIB, el fiind obligatoriu pentru 2022.
 
Anul viitor, plafonul privind finanţările rambursabile, care pot fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1.600 milioane lei, iar plafonul privind tragerile din finanţările rambursabile contractate, sau care urmează a fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 2.000 milioane lei fiecare.
 
Este stabilită o limită pentru unităţile administrativ-teritoriale şi anume 50 milioane de lei în cazul comunelor, 100 de milioane lei în cazul oraşelor şi 150 milioane lei în cazul municipiilor, sectoarele Capitalei şi consiliile judeţene.
 
Totodată, plafonul privind emiterea de garanţii de către Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice şi de către unităţile şi subdiviziunile administrativ-teritoriale, pentru anul viitor, este de 30.000 milioane lei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.