Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu consideră că polemica din spaţiul public pe tema procentelor de creştere a pensiilor a început mult prea devreme, cel care a început-o fiind ministrul social-democrat al Muncii Marius Budăi, ”când a aruncat pe piaţă acea sintagmă ”cel puţin 10%”. ”Nu înţeleg ce înseamnă acest ”cel puţin”. Şi ”cel mult” cât este? Că lasă un spaţiu până la plus infinit, de parcă am asista la o licitaţie!”, a comentat Pufu, precizând că o discuţie despre cifre se poate face abia în funcţie de buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dezbaterea şi polemica din spaţiul public pe tema cifrelor şi procentelor au început mult prea devreme. Domnul Budăi a fost cel care a început, atunci când a aruncat pe piaţa acea sintagmă ”cel puţin 10%”. Nu înţeleg ce înseamnă acest ”cel puţin”.  Şi ”cel mult” cât este? Că lasă un spaţiu până la plus infinit, de parcă am asista la o licitaţie!”, a comentat Pufu la Realitatea TV.
El a precizat că la acest moment  nu poate fi făcută o previziune legată de procentul de creătere a pensiilor.
 
”Noi, concret, nu ştim la ora actuală despre ce cifre discutăm, pentru că proiecţia de buget va fi făcută abia în zilele următoare. Prognoza de toamnă pe care a înaintat-o Institutul Naţional de Statistică arată că suntem cu un procent în plus la creştere economică, adică de la 3,5% estimat pozitiv la 4,6% creştere reală în această toamnă. Nu avem cum să facem la ora actuală o previziune şi o proiecţie pentru procentele pe care le putem aplica şi cu care putem mări pensiile”, a declarat senatorul PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri despre majorarea pensiilor că ”sunt luate în calcul toate variantele”. ”Urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când o vom agrea în coaliţie”, a spus şeful Executivului.

Întrebat despre impactul unei majorări cu 10% a pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: ”În acest moment, pe analizele pe care le avem, nu se corelează de niciun fel, nu sunt corelate măsurile pe energie cu cele care vizează pensiile şi salariul minim”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.