Senatorul PNL Vlad Pufu critică faptul că textul de prezentare de pe panoul amplasat în Cimitirul Dumbrava de la Buzău, la ansamblul funerar Rugăciune realizat de Constantin Brâncuşi, conţine greşeli gramaticale. El le sugerează celor care au fost în pelerinaj de ziua lui Brâncuşi la aşezământ, omagiindu-l cu poze pe Facebook, să îi facă o reparaţie morală, încă o dată, şi să îndrepte erorile, referindu-se inclusiv la primarul PSD al oraşului, Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Să-l merităm pe Brâncuşi! acă tot aţi fost în pelerinaj de ziua lui Brâncuşi la aşezământul din Cimitirul Dumbrava, omagiindu-l cu poze pe Facebook, poate îi faceţi o reparaţie morală, încă o dată, şi îndreptaţi greşelile gramaticale din textul de prezentare de pe panou. Măcar când ne referim la el, să o facem corect!”, scrie Pufu pe Facebook.
El afirmă că panoul cu greşeli stă acolo încă de la inaugurare fără ca nimeni să sesizeze greşelile.
”Nu de alta, dar stă acolo încă de la inaugurare (adică de vreo 3 ani) şi nu se găseşte niciun iubitor de artă din departamentele Primăriei şi Consiliului Judeţean să le sesizeze. Rămânem corigenţi încă la atenţia pentru lucrurile mici, dar în lipsa căreia nici nu realizăm ce valoare adăugată negativă poate aduce. În concluzie, hai să-l merităm pe Brâncuşi!”, conchide senatorul liberal.
 
 
Anterior, primarul Buzăului Constantin Toma anunţase pe pagina se de Facebook că împreună cu profesorul Valeriu Şuşnea, pictor şi preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Buzău şi cu Mircea Anghel, director interimar al Centrului Cultural şi Educaţional ,,Alexandru Marghiloman", a depus flori şi a rememorat, în faţa unui grup de elevi de la Liceul de Arte ,,Margareta Sterian", povestea de dragoste dintre Eliza Seceleanu şi avocatul Petre Stănescu, care a inspirat opera de artă din Cimitirul ,,Dumbrava".
 
 
”De asemenea, Brâncuşi a locuit, între 26 mai şi 29 iunie 1914 la Buzău, unde a cioplit soclurile statuilor şi a participat la inaugurarea monumentului funerar în 29 iunie 1914. În urmă cu trei ani, am realizat în Cimitirul ,,Dumbrava", Aleea ,,Constantin Brâncuşi" şi am montat pe soclul ,,cioplit" de Brâncuşi, bustul lui Petre Stănescu, pentru ca această imensă operă de artă, dar şi monument funerar reprezentativ, să fie completă”, a scris edilul, postând şi imagini de la eveniment.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.