Senatorul USR-PLUS Sebastian Cernic, secretarul comisiei pentru agricultură din Senat, a depus marţi niţiativa legislativă pentru desfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Alimentare, „încă o schemă de devalizare a banului public înfiinţată de PSD şi ALDE pe finalul legislaturii trecute”, arată un comunicat de presă al forului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pornind de la dezbaterile din Comisia pentru agriculutură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală privind OUG 225/2020, care prevedea prorogarea cu un an a termenului de înfiinţare a Agenţiei, Sebastian Cernic a afirmat că aceasta reprezintă doar jumătate de măsură şi că soluţia este abrogarea Legii133/2019, care prevede înfiinţarea ei.
 
„Calitatea produselor se poate îmbunătăţi prin mecanisme de piaţă, prin creşterea producţiei şi ofertei, fără a fi create forme lipsite de conţinut care să consume resursele bugetare, făra a avea  un impact pozitiv asupra producătorilor, procesatorilor si consumatorilor din România. Produsele sunt de calitate atât timp cât sunt obţinute din materii prime de calitate şi prin tehnologii care să asigure păstrarea principiilor active din plante sau produse de origine animală (carne, lapte, ouă, miere)”, arată iniţiatorul, în expunerea de motive.
 
„Prorogarea nu făcea decât să amâne cu un an deschiderea a încă unui robinet prin care să se scurgă banii publici, o sursă de sinecuri pentru PSD şi alţi şmecheri abonaţi la slujbe la stat. Producătorii români au nevoie de sprijin real, de reducere a birocraţiei şi a poverii fiscale, de digitalizare şi nu de încă o structură inutilă, populată de băgători de seamă cu pile la partid. Sinecurile şi zecile de angajaţi în această nouă agenţie nu fac altceva decât să angajeze sume de bani de la bugetul de stat şi să impună noi taxe pentru eliberarea de documente birocratice pe care urmează să le gestioneze. Nici fermierii, nici piaţa, nici consumatorii şi nici producătorii nu mai au nevoie de alte poveri administrative. Toţi solicită digitalizare, debirocratizare şi simplificarea modului de lucru, nu îngreunarea lui.  Atribuţiile Agenţiei sunt deja acoperite de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor sau Agenţia Naţională a Zonei Montane”, a afirmat Sebastian Cernic, conform sursei citate.
 
Senatorul USR PLUS şi-a anunţat intenţia depunerii unei iniţiative legislative de desfiinţare a Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Alimentare la dezbaterile privind bugetul Agenţiei de la şedinţa comisiei pentru agricultură din Senat.
 
Crearea unei instituţii noi ar afecta agricultura românească şi economia naţională ca întreg, având impact negativ asupra bugetului de stat şi aşa constrâns de actualul context pandemic.
 
Prin abrogarea acestei legi se va face economie la bugetul de stat, prin eliminarea cheltuielilor necesare pentru funcţionare, respectiv pentru investiţii, cheltuieli curente, cheltuieli de personal, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.