Sorina Pintea a anunţat că va opta pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare, în condiţiile în care 4 februarie este ultima zi în care parlamentarii pot opta între funcţiile de deputat sau senator şi cele pe care le-au deţinut anterior, pentru a evita situaţiile de incompatibilitate. Postul de senator lăsat vacant de către Pintea ar putea reveni lui Marian Pop, cel care a ocupat a doilea loc pe lista pentru Senat a PSD în judeţul Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ziua de 4 februarie 2017 reprezintă data limită în care trebuie să optez pentru demnitatea de parlamentar sau pentru poziţia de manager al Spitalului Judeţean «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare. Recunosc că nu a fost o decizie uşoară, iar în hotărârea mea m-am consultat în primul rând cu membrii familiei, cărora doresc să le mulţumesc încă o dată că mi-au fost alături în tot acest timp, Optez pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, poziţie care îmi permite să ajut mai mult Maramureşul şi maramureşenii şi îmi conferă posibilitatea de a continua proiectele mari demarate la nivelul unităţii medicale, renuntand la calitatea de senator al Romaniei”, a anunţat Sorina Pintea într-un comunicat de presă.

Pintea aminteşte proiectele pe care le-a demarat sau vrea să le iniţieze la spitalul din Baia Mare pentru a motiva decizia de renunţare la mandatul de senator.

”Pentru a nu exista discuţii ulterioare (deşi sunt convinsă că vor exista), doresc să subliniez faptul că nu am candidat doar pentru a ridica scorul PSD, însă mi-am rezervat în tot acest timp dreptul de a opta pentru una dintre cele două demnităţi: cea de senator sau cea de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare. Cine mă cunoaşte, ştie că nu pot să îmi fie impuse condiţii şi nu sunt adepta aranjamentelor politice de niciun fel şi dacă ar fi avut loc o astfel de discuţie, nu aş fi candidat sub nici o formă”, precizează Sorina Pintea.

Potrivit Legii electorale, mandatele care rămân vacante vor fi ocupate, în ordine descrescătoare, de către persoanele aflate pe lista partidului al cărui membru renunţă la demnitatea de parlamentar.

Pe lista din Maramureş la Senat a PSD, al doilea pe listă figurează Liviu Marian Pop, actualmente secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Potrivit unor surse din PSD, acesta şi-a exprimat deja disponibilitatea de a renunţa la funcţia din Guvern pentru mandatul de senator.

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Liviu Marian Pop secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţional, decizia fiind publicată pe 5 ianuarie în Monitorul Oficial.

Liviu Marian Pop este profesor de matematică, iar timp de cinci ani, 2007-2012, a fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în primul guvern Ponta. În vara aceluiaşi an, a ocupat două luni, ca interimar, portofoliul Educaţiei, în plin scandal legat de acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

La alegerile parlamentare din 2012 a obţinut un mandat de senator din partea PSD, iar în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a ocupat pentru a doua oară funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.