Senatorul PNL Florin Cîţu ameninţă că depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă, a vicepremierului Viorel Ştefan şi a ministrilor Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, ca urmare a proiectului care ar viza suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii. În replică, primarul Capitalei Gabriela Firea declară că nu trebuie să fie răsturnată o putere legitimă prin plângeri penale. Firea s-a întrebat, în mod ironic, dacă cei din opoziţie sunt oameni politici şi dacă aşa înţeleg ei să facă politică, ceea ce în opinia ei înseamnă nu mai există democraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Firea, după ce Cîţu a spus că depune plângere penală în legătură cu Pilonul II de pensii: Sunt oameni politici sau altceva? Dacă aşa se face politică, înseamnă că nu mai suntem în democraţie

"Dragnea : This is a holdup (zis iz a holdap)! Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul in care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnati alături de mine", scrir Câţu.

El afirmă că "este vremesa lucrurilor serioase", apreciind că nu mai merge cu jumătăţi de măsură.

"Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!", spune senatorul liberal în finalul postării.

Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.