Senatorul Andrei Volosevici, care a demisionat din PNL, a anunţat, joi, că s-a înscris în ALDE şi că va candida pentru un nou mandat parlamentar pe listele acestei formaţiuni, ocupând locul al doilea pe lista pentru Prahova de la Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Volosevici a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE, din Ploieşti, că s-a înscris în această formaţiune politică.

Volosevici şi-a motivat decizia invocând modul în care reprezentanţii ALDE fac administraţie la nivel local şi criticând felul în care "Executivul primăriei" înţelege actul administrativ.

"Baza deciziei mele de a veni în această echipă este aceea că am văzut o deschidere (...) faţă de modul în care se administrează oraşul. Nu cred că, în momentul ăsta, la nivelul Ploieştiului putem să discutăm de lipsa iniţierii unor proiecte sau de opunerea ALDE la iniţierea unor proiecte. Problema nu este în Consiliul Local, problema este la nivelul Executivului primăriei şi decizia trebuie să aparţină celui care a fost îndrituit prin voturile ploieştenilor să conducă oraşul", a declarat Volosevici.

Copreşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că Volosevici va candida pe locul al doilea pe lista din Prahova pentru Camera Deputaţilor a ALDE.

"Deja ALDE a luat o hotărâre şi propunerea va pleca către Biroul Politic Central şi Comisia de fuziune ca domnul senator Volosevici să fie poziţia numărul 2 la Camera Deputaţilor", a afirmat Gavrilescu.

Senatorul PNL Andrei Volosevici şi-a anunţat, marţi, pe Facebook, intenţia de a demisiona din partid deoarece liberalii nu ar mai avea nevoie de ideile sale, el precizând totdată că intenţionează să-şi continue cariera politică.

În septembrie, Volosevici a depus la Senat un proiect de lege care ar fi permis numirea în funcţiile de directori şi directori adjuncţi din ministere, instituţiile administraţiei centrale şi locale, a unor oameni numiţi direct de partide, fără concurs, pe baza "încrederii personale" şi "aprecierii" morale şi profesionale.

Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa, a declarat, pe 9 septembrie, că grupul parlamentar nu îşi asumă şi nu va susţine propunerea legislativă semnată de senatorul PNL Andrei Volosevici. A doua zi, Volosevici a anunţat că îşi va retrage proiectul din cauza controverselor iscate şi a lipsei de susţinere.

Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 din partea PDL. În 2012, a fost ales senator, tot din partea PDL, însă în 2014 a plecat la PMP, iar apoi a părăsit şi acest partid şi a rămas senator independent, dar în 2015 s-a afiliat grupului PNL.

Senatorul Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de DNA în luna iunie pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă într-un dosar privind finanţarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, în acelaşi dosar fiind inculpată şefa Serviciului juridic din Primăria Ploieşti.

Andrei Volosevici este, de asemenea, acuzat că în vara anului 2012 a pretins unui om de afaceri, denunţător, suma de 80.000 lei pe care ar fi primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obţinerea unui nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.