Senatorii şi deputaţii PSD au venit luni în plenurile celor două foruri legislative cu pancarte pe care scria „Voiculescu demisia”, în semn de protest faţă de felul în care ministrul Sănătăţii a gestionat situaţia după incendiul de la Spitalul „Matei Balş”, Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a explicat că ministrul Vlad Voiculescu nu a luat nicio măsură, deşi avea raportul IGSU în care erau prezentate problemele din spitalele din România precum şi etapele pentru a le corecta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este ministru de o lună de zile având în faţă, pe masă, raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din spitalele din România care spune foarte clar, etapizat, ce poate fi făcut. Şi nu a făcut nimic. Erau măsuri caree puteau fi luate fără niciun fel de cost şi care puteau fi luate din a doua zi de mandat. Nu a făcut absolut nimic şi totuşi pentru că încercăm să ne îndreptăm spre o normalitate politică, guvernamentală, parlamentară, demisia este un act normal de onoare pentru o asemenea tragedie care s-a întâmplat. Apropo de declaraţiile domnului Voiculescu, nu există nicio legătură de cauzalitate între managementul trecut şi ceea ce s-a întâmplat acuma. Acesta e un accident care s-a întâmplat sub conducerea ministrului Voiculescu, iar a da iarăşi vina pe PSD este un refren pe care nu cred că îl mai cred nici votanţii USR-PLUS”, a afirmat Lucian Romaşcanu, luni la Parlament.
 
La rândul ei, senatoarea PSD Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook fotografii de la protestul social-democraţilor în plenul de luni al Senatului şi a adăugat că Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze pentru că este incompetent şi lipsit de umanitate.

„Senatorii social-democraţi au cerut acum câteva minute demisia ministrului Sănătăţii, pentru incompetenţă şi lipsă de umanitate. Actualul ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate, pentru că a mai fost ministru în Guvernul Cioloş, se presupune că ştie în detaliu problemele din sănătate, are soluţii - asa s-a bătut cu cărămida în piept în campanie. În plus, a preluat ştafeta de la un coleg din coaliţia pierzătorilor de dreapta unită la ciolan, penelistul Tătaru, care a manageriat Sănatatea 1 an şi 3 luni. Demisia sau demiterea sunt singurele soluţii onorabile, dacă PNL şi USR-PLUS mai au vreun pic de onorabilitate şi de respect faţă de români”, a scris Gabriela Firea luni pe Facebook. 
 
De asemenea, PSD intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu, au precizat surse politice, pentru News.ro.
 

Vlad Voiculescu a mai anunţat că marţi va fi finalizat un raport privind stadiul măsurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. Acesta a precizat că tratamentul cu oxigen necesar pacienţilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu să fie „deosebit de dificilă” în multe spitale.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. La unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

Sursa foto: PSD Facebook
Sursa foto: PSD Facebook

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.