Senatorii şi deputaţii se reunesc, miercuri, în şedinţă comună pentru a vota numirilke în funcţii de conducere la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Legislativ şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Vicepreşedintele Curţii de Conturi Nicu Marcu este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al ASF, fiind avizat favorabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numirea preşedintelui – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară” este primul punct al ordinii de zi a şedinţei plenului Parlamentului care începe la ora 14.00.

Singurul candidat înscris în cursă este Nicu Marcu, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Avizul comun al Comisiilor pentru buget ale celor două Camere ale Parlamentului, al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaţilor şi al Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului a fost favorabil. Avizul a fost acordat cu 51 de voturi ”pentru, 6 ”împotrivă” şi o abţinere.

Nicu Marcu va ocupa funcţia de preşedinte al ASF pentru perioada rămasă din mandatul de cinci ani care a începutl în noiembrie 2018. Funcţia de preşedinte al ASF a rămas vacantă după ce Leonardo Badea a demisionat, devenind viceguvernator al BNR.

Parlamentul urmează, de asemenea, să voteze numirea unui vicepreşedinte şi a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

S-au depus 12 candidaturi, 11 rămânând definitive. Comisiile reunite ale celor două Camere au propus numirea următoarelor persoane: Mircea Man (vicepreşedinte), Marian Neacşu şi Valeriu Steriu (membri).

Mandatul celor trei la ANRE expiră la 23 iulie 2025.

Un alt punct al ordinii de zi este numirea preşedintelui Secţiei de drept public şi a preşedintelui Secţiei de drept privat în cadrul Consiliului Legislativ.

Propunerile pentru cele două posturi vacante sunt următoarele:

• pentru preşedinte Secţie de drept public:

1. Moţ Sofia Mariana
2. Marin Eugenia
3. Răducu Olimpia Louysse

• pentru preşedinte Secţie de drept privat:

1. Greblă Toni
2. Diaconu Elena
3. Marinescu Maria Raluca

”Membrii celor două comisii au analizat dosarele candidaţilor propuşi pentru cele două posturi vacante de preşedinte de secţie, au audiat online 5 dintre cei 6 candidaţi propuşi pentru aceste posturi şi au constatat faptul că toţi cei 6 candidaţi îndeplinesc condiţiile legale pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte de secţie din cadrul Consiliului Legislativ”, se arată în raportul comun al Comisiilor Juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.