Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că liderul ieşean PSD, Maricel Popa, se foloseşte cu “cinism“ de situaţia elevilor de la Şcoala Normală “Vasile Lupu“ şi joacă “un ţonţoroi absolut gratuit“, liberalul precizând că Guvernul va finanţa în regim de urgenţă consolidarea clădirii în care funcţionează unitatea şcolară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liberalul Liviu Brătescu a scris, marţi, pe Facebook, că Guvernul pe care îl susţine inclusiv liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, va finanţa în regim de urgenţă consolidarea clădirii în care funcţionează Şcoala Normală ”Vasile Lupu“ din Iaşi, iar pe fondul “unor proceduri birocratice mult simplificate” de către Ministerul Dezvoltării licitaţia ar putea fi lansată chiar în acest an.
 
“Astăzi, Maricel Popa, în calitatea sa de senator PSD de Iaşi, partid membru al coaliţiei de guvernare, iese să reclame că nu se face ceva ce se face. Domnul Popa se foloseşte cu mult cinism de situaţia dificilă în care se află elevii şi profesorii acestei prestigioase instituţii de învăţământ pentru a juca un ţonţoroi politic absolut gratuit în condiţiile în care, cu mari eforturi, Guvernul României a găsit resursele necesare pentru a rezolva o mare problemă a învăţământului ieşean“, a afirmat Brătescu.
 
Potrivit acestuia, “nimănui de la Bucureşti nu îi pasă de gâlcevile locale, iar lucrurile se obţin atunci când toţi reprezentanţii Iaşului sunt uniţi în a cere investiţii şi proiecte aprobate pentru comunitatea lor“.
 
Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a declarat, marţi, că proiectul ”România Educată” s-a transformat într-un eşec naţional de proporţii, el dând ca exemplu Iaşiul unde clădirea unei şcoli de renume este la un pas de autodemolare.
 
Potrivit liderului ieşean PSD, una dintre cele mai mari dezamăgiri din domeniul educaţiei o reprezintă incapacitatea decidenţilor PNL de a reabilita şi moderniza o clădire emblematică pentru municipiul Iaşi, în care studiază elevii Şcolii Normale ”Vasile Lupu”.
 
”Imobilul se află într-un avansat stadiu de degradare, la un pas de autodemolare. În contextul recentelor mişcări seismice, cei peste 800 de elevi, alături de profesorii lor au fost mutaţi în alte unităţi şcolare de frică să nu ajungă sub dărâmături. Este absolut ruşinos! Prima şcoală de pregătire a învăţătorilor din Moldova şi Ţara Românească, o moştenire extraordinară, a fost abandonată de primarul Iaşului, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi de ministrul Educaţiei. Este de neconceput faptul că nu s-au găsit 20 de milioane de euro pentru refacerea acestui edificiu, clasat ca monument istoric”, a susţinut liderul social-democrat ieşean, Maricel Popa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.