Comisia juridică a Senatului a adoptat luni un raport de respingere la proiectul de lege iniţiat de USR pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), potrivit informaţii afişare pe site-ul instituţiei. Senatul este cameră decizională pentru propunerea legislativă aflată în procedură de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa de lege a USR prevede desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi propune abrogarea prevederilor care fac referire la acestea. Înaintea raportului Comisiei juridice, proiectul de lege a fost avizat negativ de către comisia pentru muncă şi cea pentru drepturile omului. 

Pe 30 iunie, Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege al USR, în calitate de prim for sesizat. Senatul urmează să voteze raportul de respingere al Comisiei juridice, în calitate de for decizionat.

După votul deputaţilor, USR a acuzat că „PSD apără instrumentul de oprimare al magistraţilor implementat de Liviu Dragnea”.

„Această Secţie Specială ar fi trebuit de mult desfiinţată. Ea a fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea şi ale PSD-ului într-o vreme în care aceast partid a încercat să submineze justiţia, prin crearea unor mecanisme de control, lucru care a atras critici vehemente din partea organismelor europene care au criticat SIIJ în termeni foarte duri. Şi magistraţii susţin că secţia este un instrument de subminare a puterii judecătoreşti”, a afirmat deputatul USR Stelian Ion.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.