Biroul permanent al Senatului nu a întrunit luni cvorum necesar desfăşurării lucrărilor şedinţei, pentru a putea convoca un plen al forului legislativ, au declarat surse politice pentru News.ro. Pe ordinea de zi ar fi urmat să figureze din nou proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul şi respingerea cererii de reexaminare a propunerii legislative trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici joia trecută, biroul permanent al Senatului nu a întrunit cvorum necesar pentru a desfăşura şedinţa, programată la ora 12.00. Prin urmare, iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” nu va mai intra la vot într-un plen al forului legislativ, aşa cum a solicitat liderul senatorilor USR Radu Mihail. Partidul condus de Dan Barna a acuzat atunci că PSD, PNL şi UDMR au boicotat întrunirea Biroului permanent. 

Şi săptămâna trecută a fost o problemă privind cvorum pentru plenul de miercuri al Senatului în care urma să fie votată în iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. La şedinţa aceea nu au participat 68 de senatori, numărul necesare cvorumului, după ce PSD a solicitat şi decis ca plenul să aibă loc cu prezenţa fizică a parlamentarilor şi fără posibilitatea de fi vot telefonic.

Dan Barna preciza că USR a solicitat să fie vot telefonic în plenul de miercurea trecută, la întrunirea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, însă stenograma şedinţei indică faptul că o astfel solicitare explicită nu a existat din partea niciunui partid politic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.