Deputatul USR Cristian Seidler susţine că unii politicieni decid să nu mai facă un proiect dacă nu pot fura, precizând că acesta este motivul principal pentru care România a pierdut miliarde de euro de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Seidler a fost întrebat, miercuri, la Prima News, de ce trebuie să cadă un proiect dacă mâine vine un nou politician.
“Uneori pentru că pur şi simplu proiectul iniţial era doar o poveste şi nu exista. Mă uit la exemplul concret al Spitalului Metropolitan Bucureşti, care era doar o machetă, o poveste, o poveste despre cum ar putea fi finanţat din banii municipalităţii când în realitate chiar nu putea. Era pur şi simplu o minciună. Alte proiecte nu sunt continuate pentru că de-aia. Şi în spatele lui acest de-aia se află diverse explicaţii reale. Uneori, pur şi simplu pentru că dacă nu se poate fura – şi îmi asum afirmaţia aceasta – unii dacă nu se poate fura, mai bine nu fac. Ăsta este motivul principal pentru care România a pierdut miliarde de euro de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană pe diverse linii de finanţare pentru că unii au decis dacă luăm banii putem să furăm din ei şi să nu fim prinşi? Nu. Bine, în cazul ăsta nu îi luăm”, a afirmat deputatul USR.
El a precizat că aceste fapte se pot încadra la subminarea economiei naţionale. 
“Din punctul meu de vedere, asta este subminarea economiei naţionale, să ai pe tavă miliarde de euro pe care să îi investeşti în dezvoltarea României şi să nu îi foloseşti pentru că nu poţi fura din banii respectivi sau pentru că  - alt calcul politic foarte cinic – nu ţi-ar aduce ţie direct şi imediat un beneficiu politic, asta mi se pare efectiv o subminare nu doar a economiei, a ţării în sine, lucrez împotriva intereselor ţării. Şi sunt realităţi dovedite în instanţă, nu sunt afirmaţii politice”, a declarat Cristian Seidler.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.