Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, va efectua o vizită oficială în SUA, în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie.În program sunt planificate întrevederi cu preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, şefii categoriilor de forţe, precum şi cu reprezentanţi ai unor think-tank-uri din domeniul securităţii, arată comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita şefului Statului Major al Apărării se înscrie în cadrul acţiunilor de consolidare susţinută a cooperării militare cu SUA.

„Relaţiile solide de colaborare existente între cele două armate se subsumează obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi SUA, urmărind interesele naţionale ale României de promovare a stabilităţii în Europa”, mai arată sursa citată.

În marja vizitei, generalul Daniel Petrescu are incluse şi întâlniri cu Adjunctul General al Gărzii Naţionale din Alabama, partener al Armatei României în cadrul programului „State Partnership”, precum şi cu militarii români aflaţi la post în comandamentele din Tampa, Florida.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.