Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, nu mai are timp pentru administraţie, ci este afectat de dosarele penale în care este implicat, astfel că proiectele importante ale Iaşiul stagnează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a afirmat, joi, într-un comunicat de presă, că şeful CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, este afectat de dosarele penale în care este anchetat de către procurorii DNA şi nu mai are timp pentru administraţie.

"Ceea ce anticipam acum ceva timp, iată că deja se conturează în ceea ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean Iaşi. Instituţia a fost târâtă de actualul preşedinte într-o serie de scandaluri atât politice, cât şi administrative, care pare că nu se vor termina niciodată. Pe lângă multiplele dosare penale în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, instigare la delapidare şi abuz în serviciu, nici în zona administrativă lucrurile nu funcţionează aproape deloc", a susţinut liderul PSD Iaşi.

Senatorul social-democrat a dat ca exemplu investiţia pe axa rutieră Iaşi-Suceava, precizând că există pericolul pierderii banilor europeni.

"Investiţia se află într-o situaţie de risc major: unul dintre segmentele de pe raza judeţului Iaşi, porţiunea Belceşti – Cepleniţa – Scobinţi – Lespezi, în lungime de aproximativ 40 de kilometri, încă nu are un constructor desemnat, la mai bine de trei ani de la demararea proiectului. Este, de fapt, şi cel mai mare tronson de pe raza judeţului nostru. Pe celelalte două tronsoane se înregistrează întârzieri în execuţie şi din această cauză s-au prelungit termenele de finalizare. Mai mult ca sigur, constructorul nu se va încadra nici în acestea. Valoarea proiectului este de peste 100 milioane de euro fiind cel important proiect de investiţii iniţiat în cadrul Axei 6 a POR la nivel naţional", a declarat şeful PSD Iaşi.

Liderul social-democrat ieşean a amintit şi de proiectul construirii Institutului Inimii de la Miroslava, care "pare din start sortit eşecului".

"Proiectul a fost evaluat la circa 33 milioane de euro, fără TVA, şi are toate şansele să rămână la stadiul de machetă şi planşe. În cadrul PNRR poate fi asigurată o finanţare de 60 la sută, urmând ca administraţia judeţeană să completeze cu diferenţa de 150 milioane de euro. Ceea ce pare aproape imposibil, această sumă reprezentând întregul bugetul alocat dezvoltării pentru următorii doi ani de administraţia judeţeană", consideră senatorul Maricel Popa.

Totodată, liderul PSD Iaşi a precizat că a fost abandonat şi proiectul Centrului de Excelenţă pentru Fotbal, derulat în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Iaşi, în timp ce multe instituţii din subordinea CJ sunt implicate în diverse scandaluri.

"Din păcate, acesta este filmul pe care îl prezintă executivul Consiliului Judeţean ieşenilor. O scenetă de prost gust, plină de suspiciuni şi fapte de corupţie, fără realizări notabile. Ba mai mult, există riscul ca nici măcar proiectele începute de fosta administraţie social-democrată să nu fie duse la bun sfârşit", a declarat liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.