Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi sunt "instituţii anchilozate", conduse de personaje fără viziune, care au iniţiat proiecte şi investiţii "mărunte", în comparaţie cu nevoile de dezvoltare ale ieşenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că "Iaşiul este singurul oraş important al ţării unde procedurile pentru marile lucrări publice sunt perimate şi anacronice, iar investiţiile sunt făcute anapoda, de lideri locali lipsiţi de viziune".

"Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi sunt două instituţii anchilozate, conduse de personaje fără viziune, care au propus proiecte şi investiţii mărunte comparativ cu nevoile de dezvoltare ale ieşenilor", susţine senatorul PSD.

Liderul social-democrat ieşean acuză autorităţile locale că sunt incapabile să atragă "finanţări de substanţă" şi aminteşte că PNRR nu va aduce "nimic relevant" Iaşiului.

"Consiliul Judeţean a propus realizarea unui nou Institut de Boli Cardiovasculare. Chiar dacă va intra la finanţare, este imposibil ca acest obiectiv să primească doar din această sursă necesarul total de bani. Liderii Consiliului Judeţean n-au anunţat de unde vor acoperi diferenţa care se traduce în sute de milioane de euro. La Primărie, situaţia este la fel de tristă. Până acum, municipalitatea ieşeană a solicitat bani doar pentru proiecte de eficientizare energetică în cazul câtorva şcoli şi a câtorva blocuri de locuinţe. Extrem de puţin pentru un oraş de talia Iaşului", consideră senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean aminteşte că municipiul Iaşi nu are Planul Urbanistic General actualizat şi că se lucrează pe varianta planului din 1998, care este "total depăşită".

"Nici la Primărie şi nici la Consiliul Judeţean, marile proiecte nu au trecut prin filtrul vreunui concurs, fie el naţional sau internaţional, de arhitectură. În oraşele din vestul ţării, aceste iniţiative s-au banalizat. Spitale, şcoli, parcuri, spaţii pietonale au fost sau vor fi realizate la Cluj şi Oradea în urma unor astfel de concursuri internaţionale de soluţii. Specialişti în arhitectură şi urbanism invitaţi să pună umărul la transformarea în bine a comunităţilor locale. Nu însă şi la Iaşi", afirmă şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

El consideră că Iaşiul este un oraş magnet, însă potenţialul de dezvoltare este insuficient valorificat.

"Fondurile şi iniţiativa privată nu sunt dublate de o efervescenţă a investiţiilor publice", adaugă Maricel Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.