Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că actualul edil Mihai Chirica nu va fi adus înapoi în partid, adăugând că social-democraţii au patru variante pentru candidatul la funcţia de primar, iar numele acestuia va fi cunoscut anul viitor, în funcţie de sondaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Mihai Chirica nu va fi adus înapoi în PSD, această variantă fiind vehiculată de câteva săptămâni în mediul politic ieşean.

"Mihai Chirica nu va reveni niciodată în partid. A fost dat afară din partid în 2017. Săptămâna trecută am primit 180 de membri noi în PSD Iaşi, organizaţia municipală s-a resetat şi funcţionează foarte bine cu actualul preşedinte interimar, Bogdan Balanişcu. Avem patru opţiuni pentru candidatul la Primărie. La anul cel care va sta cel mai bine în sondaje va fi candidatul nostru la Primăria Iaşi", a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

El a precizat că PSD nu va "împrumuta" candidatul la Primărie de la alte partide şi nici nu va lua independenţi.

"PSD Iaşi poate da un candidat pentru a câştiga Primăria Iaşi. Avem sondaje, iar pe judeţul Iaşi stăm foarte bine, mult peste PNL. Avem peste 30 la sută, ei au 20 şi ceva. Dar repet, nu îl aducem înapoi pe Chirica", a mai declarat Popa.

La aceeaşi conferinţă de presă au participat şi miniştrii PSD Marius Budăi şi Gabriela Firea, cei doi fiind întrebaţi dacă edilul ieşean Mihai Chirica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, ambii membri PNL, au venit la cabinetele lor ministeriale cu diverse proiecte pentru Iaşi.

"La mine la cabinet Mihai Chirica nu a fost, dar oricând doreşte putem avea un dialog. Nici Alexe nu a venit", a precizat Gabriela Firea.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că îi cunoaşte personal pe Chirica şi Alexe, dar că aceştia nu i-au solicitat vreo întrevedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.