Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, îi cere lui Costel Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, inculpat într-un nou dosar penal, adăugând că următorul pas ar fi organizarea de alegeri anticipate pentru desemnarea unui nou şef al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Iaşiul este "făcut de ruşine" la nivel naţional, după ce şeful CJ Iaşi Costel Alexe a fost inculpat într-un nou dosar penal.

"Ceea ce anticipam acum mai multe luni s-a întâmplat. Costel Alexe a devenit inculpat într-un nou dosar penal. Infractorul de la Consiliul Judeţean este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. Anterior, la sfârşitul lunii aprilie 2021 a devenit inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. Cam acestea sunt lucrurile cu care se ocupă Costel Alexe. Două dosare penale din cauza cărora Iaşul este făcut de ruşine la nivel naţional", a afirmat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Social-democratul consideră că Alexe ar trebui să demisioneze de la şefia CJ şi să fie organizate alegeri anticipate.

"Aceste lucruri nu mai pot continua. Costel Alexe trebuie să demisioneze din fruntea acestei instituţii cât mai repede. Următorul pas este organizarea de alegeri anticipate. Stagnarea dezvoltării Iaşului trebuie să înceteze. Ieşenii au nevoie de lideri curaţi, competenţi care să muncească în folosul şi beneficiul comunităţii, nu în cel personal sau al grupurilor de interese", a declarat Maricel Popa.

Procurorii DNA Iaşi au extins urmărirea penală în cazul directorului interimar al Şcolii Populare de Arte din Iaşi Vlad-Corneliu Baba, pentru fals în înscrisuri, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării.

Totodată, procurorii DNA au precizat marţi, că, în acest dosar, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Costel Alexe, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În februarie, DNA anunţa că a dispus urmărirea penală faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi faţă de alte două persoane din cadrul CJ Iaşi, într-un dosar care vizează detaşarea unui consilier de la Consiliul Judeţean pe o funcţie de conducere la Şcoala Populară de Artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.