Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, susţine că desemnarea candidatului USR la primăria Iaşi va fi făcută în urma a cel puţin două dezbateri publice, după care se vor pronunţa şi membrii filialei, el apreciind că procedurile trebuie să aibă loc cât mai repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filip Havârneanu a declarat duminică pentru News.ro că la începutul anului 2023, USR Iaşi îşi propune să aibă deja stabilit numele candidatului la primăria Iaşi, iar pentru asta procedurile trebuie derulate cât mai repede.

Havârneanu a afirmat că vor exista cel puţin două dezbateri publice, în care ieşenii vor putea adresa întrebări candidaţilor, după care membrii USR Iaşi vor decide numele celui care va candida la primăria Iaşi pe listele partidului.

”Procedurile vrem să le facem cât mai repede. Biroul Local va stabili calendarul pe care îl vom urma. La începutul anului 2023 vom afla cel mai probabil numele candidatului. Dar decizia finală va fi luată după ce vom vedea cum se vor prezenta candidaţii în dezbaterile publice. Vom avea cel puţin două dezbateri publice la care orice ieşean poate participa, pentru că nu avem nimic de ascuns. Vor fi şi dezbateri interne unde membrii USR pot să pună întrebări, iar candidaţii îşi vor expune planul. Vom stabili împreună cu candidaţii, pentru a vedea ce îşi doresc şi ei”, a afirmat liderul filialei municipale Iaşi a USR, Filip Havârneanu.

La rândul său, senatorul Marius Bodea, unul dintre cei care a anunţat că vrea să fie candidatul USR la primăria Iaşi, a precizat că întreg procesul desemnării candidatului trebuie să fie dincolo de orice dubiu şi că totul trebuie organizat ireproşabil.

”Cu cât mai repede cu atât mai bine, însă procesul nu trebuie să pară că e ceva făcut pe picior. Nu peste noapte decidem candidatul, vom gestiona cu calm şi echilibru. Vrem să fie o competiţie curată, dar în acelaşi timp să fie şi un exerciţiu de promovare în afara USR. Fiecare va veni cu planul lui, dar în acelaşi timp este esenţială susţinerea filialei”, a afirmat senatorul USR, Marius Bodea.

Trei membri USR şi-au anunţat intenţia de a candida la primăria Iaşi, respectiv senatorul Marius Bodea şi deputata Cosette Chichirău, dar şi consilierul municipal, Răzvan Timofciuc.

Deputata Cosette Chichirău a anunţat deja că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, ţinta sa fiind câştigarea primăriei Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.