Liderul filialei municipale USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, l-a acuzat pe primarul Mihai Chirica, în şedinţa Consiliului Local de luni, că refuză să pună pe ordinea de zi proiecte ale USR, el precizând că oamenii vor să numere proiectele bune în favoarea lor, nu dosarele pe care edilul le are la DNA. Primarul Mihai Chirica a ieşit din sală în momentul intervenţiei deputatului, apoi a revenit în încăpere, dar a părăsit din nou şedinţa când un consilier USR a avut o intervenţie pe acelaşi subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Filip Havârneanu, lider al filialei municipale a USR Iaşi, a declarat în şedinţa Consiliului Local, desfăşurată luni, că proiectele promovate de USR nu sunt puse pe ordinea de zi, el acuzându-l pe edilul Mihai Chirica că blochează iniţiativele USR.

Primarul Chirica nu a ascultat intervenţia deputatului USR, părăsind sala în care avea loc reuniunea consilierilor.

"Nici nu contează că sunt proiecte ale USR, pot fi şi de la PMP sau PSD. proiectele bune nu trebuie să aibă culoare politică. Nu puteţi domnule primar să refuzaţi la nesfârşit să blocaţi aceste iniţiative. Sunt proiecte care vizează inclusiv îmbunătăţirea traficului în Iaşi, probabil că nu le puneţi pe ordinea de zi pentru că vreţi să le lăsaţi moştenire viitorului primar. Oamenii vor să numere proiectele bune pe care le puneţi în practică, nu dosarele la DNA pe care le aveţi", a afirmat deputatul Filip Havârneanu.

Totodată, el i-a cerut edilului să-şi schimbe atitudinea şi să introducă pe ordinea de zi proiectele USR.

"Sunt proiecte de maximă importanţă pentru Iaşi. Din egoismul lui, primarul alege ca acest oraş să nu se dezvolte. De câte mandate aveţi nevoie domnule primar ca să arătaţi că vă pasă de ieşeni?", a declarat şeful filialei municipale USR Iaşi, Filip Havârneanu.

Consilierul PNL, Alin Andrieş a replicat că nu a sesizat ca în şedinţele anterioare de consiliu, reprezentanţii USR să sprijine iniţiativele bune ale edilului Chirica, adăugând că "în loc de lozinci, discuţiile aplicate ar fi mult mai eficiente".

Ulterior, Mihai Chirica a ieşit din nou din sală în momentul în care consilierul USR Iulian Nicolau i-a reproşat că nu a rămas în sală să asculte intervenţia deputatului Filip Havârneanu

Relaţia dintre primarul PNL al Iaşiului Mihai Chirica şi grupul de consilieri USR a fost tensionată în ultimul an, iar bugetul oraşului a fost aprobat abia la jumătatea lunii mai, întrucât nu a existat o majoritate în consiliu.

USR îl acuză pe primarul Chirica că gestionează defectuos problemele oraşului şi că are legături mult prea apropiate cu dezvoltatorii imobiliari, în timp ce primarul liberal al municipiului afirmă despre USR că blochează dezvoltarea municipiului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.