Liderul filialei municipale PSD Iaşi, Bogdan Balanişcu, susţine că bugetul propus de primarul PNL Mihai Chirica este o ”ciorbă reîncălzită” care nu reflectă nevoile reale ale Iaşiului, el precizând că ”PSD nu va face troc politic pe spatele ieşenilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Balanişcu a afirmat duminică, într-un comunicat de presă, că în timp ce alte oraşe mari, printre care Cluj-Napoca, Oradea sau Craiova, au elaborat proiecte de buget şi le-au pus în consultare până la finalul lunii ianuarie, liberalul Mihai Chirica forţează la Iaşi votarea bugetului de frica pierderii majorităţii ”imorale” din Consiliul Local. 
Liderul social-democrat aminteşte că edilul Mihai Chirica a obţinut majoritatea ”prin cumpărarea useristului Cezar Baciu cu funcţia de viceprimar”. 
Balanişcu a declarat că bugetul din acest an va fi dezbătut în consiliul local miercuri 18 ianuarie, exact în ziua în care instanţa se va pronunţa definitiv cu privire la excluderea lui Baciu din USR, pe motiv de trădare. PNL deţine majoritatea la limită în consiliu, beneficiind de sprijinul PMP, dar şi al fostului consilier USR, Cezar Baciu, ales între timp viceprimar cu sprijinul PNL.
”Inclusiv societatea civilă a cerut edilului consultări şi discuţii pe buget, însă Chirica s-a opus. Propunerea liberală de buget este o ciorbă reîncălzită, care nu reflectă nevoile reale ale Iaşului, conţinând numai proiecte fantasmagorice prezentate de-a lungul ultimilor ani şi rămase la stadiul de desene şi machete”, a afirmat şeful social-democraţilor din municipiul Iaşi, Bogdan Balanişcu.
Liderul local PSD a mai spus că reprezentanţii partidului din consiliu vor depune amendamente la bugetul local.
”Refuzăm să intrăm în jocurile obscure, făcute cu uşile închise la Palatul Roznovanu, fiind preocupaţi de proiecte şi de modul în care Iaşul trebuie dezvoltat. Liberalul Chirica se face vinovat de stagnarea în care se află oraşul sub domnia sa. Reamintim aici doar câteva dintre promisiunile făcute de edil şi nerespectate: baza sportivă, bazin olimpic, stadion municipal, sală polivalentă, piste biciclete. PNL şi Mihai Chirica ar trebui să-şi asume public eşecurile execuţiilor bugetare din ultimii doi ani, recunoscând faptul că mandatul domniei sale până în prezent a fost unul al promisiunilor nerespectate şi dosarelor penale”, mai arată Balanişcu.
Totodată, Bogdan Balanişcu a adăugat că PSD nu va face ”troc politic” pe spatele ieşenilor şi că partidul se opune cu vehemenţă risipei banilor publici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.