Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, se declară împotriva primirii în partid a primarilor PSD, motivând că nu-i poţi primi în casă pe “artizanii distrugerii României“, după ce şeful filialei judeţene PNL Iaşi anunţa că minim zece edili PSD vor să vină la PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă că PNL nu trebuie să-şi trădeze alegătorii şi că partidul poate câştiga şi singur alegerile, fără “dezertori pesedişti“.

“Rareş Bogdan a avut dreptate ieri (miercuri – n.r.) la Consiliul Naţional. PNL are oameni valoroşi, care au stat pe baricade alături de partid în lupta grea din aceşti ani cu PSD, care încerca să captureze statul român. Nu voi fi niciodată de acord să îi trădăm pe alegătorii noştri, primindu-i în casă pe artizanii distrugerii României. Ei au cauţionat sistemul ticălos de distrugere a statului de drept, ce să caute la noi? Putem câştiga şi singuri, fără a-i primi în rândurile noastre pe dezertorii pesedişti“, a afirmat liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea.

El consideră că o organizaţie nu poate fi clădită pe baze temeinice şi solide, dacă apelează la astfel de improvizaţii.

“Multe dintre primăriile sau Consiliile Judeţene conduse de PSD pot fi câştigate de către noi, liberalii, dacă suntem consecvenţi şi corecţi. Cum mă pot uita eu în ochii unui coleg dintr-o comună din Iaşi care a fost alături de PNL în ultimii ani, iar în momentul când trebuie să îi răsplătim loialitatea şi să îi oferim candidatura la Primărie, îi spunem să mai aştepte că noi l-am cooptat pe adversarul pesedist? Astfel de lucruri nu se fac, nu sunt morale şi nici câştigătoare pe termen lung pentru PNL“, a mai spus liderul filialei municipale a liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

Preşedintele filialei judeţene PNL Iaşi deputatul Costel Alexe a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt cel puţin zece edili PSD din judeţul Iaşi care vor să vină la PNL, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

“Cel puţin 10 primari PSD vor veni la noi. Se vor implica în campania lui Iohannis, apoi la locale vor candida pe listele PNL“, a spus şeful liberalilor ieşeni.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe nu a dezvăluit numele primarilor, precizând că “îi veţi vedea alături de noi, în campanie“.

Alexe a precizat că vor să revină în partid foştii primari liberali care “au plecat la PSD cu ordonanţa 55“. Documentul permitea migraţia primarilor înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

Rareş Bogdan, ales miercuri prim-vicepreşedinte al PNL, le-a cerut liberalilor să nu primească în partid niciun ales local al PSD.

„Ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi, sunt dezorientaţi, sunt îngenuncheaţi. (...) Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei, zdrobiţi-i în alegeri, nu îi aduceţi în casa noastră!”, a spus Rareş Bogdan.

El a susţinut că „în jurul PNL şi pe condiţiile PNL se va face următoarea guvernare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.