Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că Aeroportul Suceava îşi va mări capacitatea de procesare a pasagerilor în perioada imediat următoare, el precizând că peste jumătate dintre cei care se îmbarcă în avioane sunt cetăţeni veniţi din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur a declarat că a crescut în ultimele zile numărul de pasageri pe aeroportul sucevean, pe fondul afluxului de refugiaţi din Ucraina.

"Miercuri am avut 13 curse aeriene, dintre care şase charter. Am avut la îmbarcare peste o mie de persoane, iar 60 la sută dintre aceştia sunt cetăţeni care vin din Ucraina. Astăzi (joi – n.r.) sunt 15 zboruri, dintre care patru chartere. Sunt două zboruri ale unei companii indiene. Vor fi repatriaţi câteva sute de cetăţeni indieni veniţi la Suceava din Ucraina. Aceştia au fost cazaţi în săli de sport şi Rădăuţi şi Milişăuţi. În total, sunt 3.000 de oameni care tranzitează azi aeroportul din Suceava. Capacitatea de procesare va fi mărită", a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că au fost suplimentate zborurile pe unele rute existente, dar că sunt şi multe curse charter care operează pe aeroportul sucevean.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.