Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea (PSD), susţine că, în urma alocărilor făcute prin Legea bugetului de stat, unele instituţii publice la nivel judeţean au fonduri pentru plata salariilor şi a altor cheltuieli de funcţionare, cum ar fi utilităţile, doar pentru primele două luni ale acestui an. "Poate încearcă cu mâna autorităţilor locale să dea oamenii afară", spune Zetea, referindu-se la Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zetea a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii aleşilor locali ai PSD susţin moţiunea de cenzură, el criticând nivelul de finanţare şi spunând că bugetele primite de instituţiile publice sunt la "un nivel total insuficient".
 
"Sunt instituţii publice, atât în ceea ce priveşte asistenţa socială la nivel local, cât şi în ceea ce priveşte Direcţiile Judeţene de Evidenţa Populaţiei, sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care sunt subfinanţate într-un mod evident. În fiecare Consiliu Judeţean, nivelul de finanţare în acest moment pentru aceste instituţii acordat de către Guvernul Românie  prin Legea bugetului se stat nu depăşeşte nivelul de 20 la sută faţă de necesar, astfel încât nu se pot asigura salariile şi cheltuielile de funcţionare, asta înseamnă utilităţi şi cheltuieli zilnice, curente, pentru aceste instituţii fundamentale în fiecare judeţ decât pentru lunile ianuarie şi februarie”, a declarat Gabriel Zetea.
 
El a acuzat Guvernul de incompetenţă, spunând că nu este de acord cu reducerea numărului personalului din instituţiile publice la nivel local. 
 
"Poate încearcă cu mâna autorităţilor locale să dea oamenii afară, lucru cu care noi nu suntem de acord, de aceea susţinem trecerea moţiunii de cenzură împotriva acestui Guvern”, a mai spus liderul social-democrat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.