Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a revocat-o joi, la cerere, din funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi pe Narciza Nedelcu, repusă în funcţie cu o zi în urmă, după ce a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Cu o zi în urmă, ANCPI anunţa că Nedelcu nu poate fi demisă,întrucât nu are o cobdamnare privativă de libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a dispus astăzi, 16 iulie, schimbarea din funcţia de director al OCPI Iaşi a doamnei Narciza NEDELCU, prin Ordin al directorului general al ANCPI.  Doamna Narciza Nedelcu a fost repusă în funcţia de director al OCPI Iaşi miercuri, 15 iulie, ANCPI fiind obligată, potrivit prevederilor legale în vigoare, să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al acesteia şi să o repună în funcţia deţinută anterior. Conform art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti”, anunţă Agenţia.

Mai mult decât atât,  prin Decizia nr. 15/2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Braşov - Secţia civilă în Dosarul nr. 3.485/62/2015 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, stabilind că dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că sunt aplicabile numai în situaţia în care condamnatul execută efectiv pedeapsa în penitenciar, fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă, argumentează instituţia.

Prin aceeaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii unor drepturi.

Narciza Nedelcu a ocupat postul de director al OCPI Iaşi, prin concurs, în anul 2009.  În anul 2012, când a început urmărirea penală împotriva sa, director al OCPI Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcţie, deşi legislaţia în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie, subliniază ANCPI.

 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.