Liderii PNL au avut, marţi, o întâlnire pe tema bugetului de stat pe 2024, la care au participat şi miniştrii Ligia Deca şi Marcel Boloş. Liberalii vor susţine în cadrul dezbaterii bugetului o creştere de 20% a salariilor profesorilor, anul viitor, şi o majorare a bugetului Educaţiei record, de 57%, dar şi o majorare de 60% a bugetului la Dezvoltare, potrivit unor surse liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberali au discutat marţi seară tema bugetului pentru 2024, la întâlnire participând preşedintele Nicolae Ciucă, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Educaţiei Ligia Deca şi grupul fiscal al partidului, au precizat surse liberale.

În urma discuţiei, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educaţiei şi ministrul de Finanţe au decis să susţină pentru anul 2024 o creştere de 20% a salariilor profesorilor, care se adaugă la majorarea de 30 la sută, îndeplinită la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.

Din calculele realizate de liberali, majorarea bugetului Educaţiei va fi una record per ansamblu, de 57%, iar banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiţii în creşterea calităţii Educaţiei, salarizare, burse şi masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

În noul buget pe 2024, şi Ministerul Transporturilor dar şi Ministerul Mediului vor primi fonduri importante, în urma analizei PNL, iar la Dezvoltare, liberalii au discutat cu ministrul Marcel Boloş despre o majorare de aproximativ 60%.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a avut, luni, la Parlament, o discuţie cu deputaţii PNL pe bugetul pe 2024, el afirmând că banii pentru pensii, atât majorarea cu inflaţia, de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea din septembrie, au fost cuprinşi în buget, şi urmează o decizie pe majorarea salariilor profesorilor. Ministrul a precizat că va fi anul cu zero creşteri de taxe şi impozite. La rândul lui, deputatul PNL Florin Roman a declarat că în urma discuţiilor, grupul parlamentar liberal va vota acest buget. ”Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie”, mai spune Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.