Secreatarul General al Guvernului Cristi Barbu afirmă că, după încheierea stării de urgenţă, este foarte important să conştientizăm, toţi, că stoparea răspândirii infectării cu noul coronavirus depinde de fiecare dintre noi. ”Criza din sănătate şi cea economică, determinate de răspândirea noului coronavirus, SARS-CoV-2, sunt departe de fi rezolvate”, avertizează el, precizând că priorităţile Guvernului se îndreaptă spre reconstrucţia economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiu că vom trece cu bine acest test al maturităţii, al unităţii, al responsabilităţii. Trebuie să acţionăm împreună pentru viitorul nostru. Criza din sănătate şi cea economică, determinate de răspândirea noului coronavirus, SARS-CoV-2, sunt departe de fi rezolvate”, scrie Barbu pe Facebook.

Conform secretarului general al Guvernului, în fiecare zi, Executivul anunţă noi măsuri de sprijinire a operatorilor economici, de protecţie a sănătăţii cetăţenilor, caută soluţii şi le implementează pentru a asigura accesul elevilor şi studenţilor la cursurile online, susţine cu fonduri, materiale şi echipamente unităţile sanitare şi de apărare.

”Pentru noi, fiecare zi în care am mai identificat o măsură care să vină în ajutorul cetăţenilor sau al mediului de afaceri este o victorie în lupta cu SARS-CoV-2”, precizează oficialul guvernamental.

El subliniază că ”pe 14 mai ieşim din starea de urgenţă, dar este foarte important să conştientizăm, toţi, că stoparea răspândirii infectării cu noul coronavirus depinde de fiecare dintre noi” şi că, ”până acum, cu eforturi uriaşe din partea fiecărui cetăţean, a fiecărui operator economic am reuşit să controlăm răspândirea SARS –CoV-2”. 

Cristi Barbu afirmă că ”priorităţile Guvernului se îndreaptă spre reconstrucţia economică a ţării, se caută soluţii de pentru creşterea volumului de investiţii, pentru susţinerea operatorilor economici, pentru reducerea şomajului ca urmare a suspendării sau încheierii contractelor de muncă din cauza stării de urgenţă”.

”În ultimele săptămâni statul se implică tot mai mult în viaţa mediului de afaceri. Susţinem companiile, de stat sau private, care dezvoltă linii de producţie a materialelor şi echipamentelor necesare în lupta cu noul coronavirus, institutele de cercetare-dezvoltare care caută soluţii vitale sistemului de sănătate. Atât premierul, cât şi miniştrii sunt extrem de preocupaţi şi implicaţi în procesul de repornire, practic de resetare a vieţii în România”, dă asigurări secretarul general al Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.