Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat că nu va refuza provocarea politică de a candida pentru funcţia de primar general al Capitalei, dacă i se va propune acest lucru, însă a menţionat că momentan se concentrează pe munca la Ministerul Digitalizării, pe care îl conduce. Burduja a precizat că nu s-a discutat în cadrul partidului ca el să fie candidatul PNL pentru acest post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Burduja a precizat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că la nivelul PNL s-au făcut unele sondaje, dar că nu a discutat cu conducerea partidului varianta de a candida la Primăria Capitalei. 

 ”Sunt ministrul Inovării, Cercetării şi Digitalizării, îmi ocupă, realmente, tot timpul. Niciodată nu o să refuz o provocare politică şi sunt conştient că un om politic  adevărat trebuie să treacă testul unui vot direct în faţa electoratului. Nu ştiu când va veni acest moment şi nu mi-am propus  nu ştiu ce fel de parcurs. Vreau, acolo unde sunt, să fac bine. Nu am discutat o asemenea variantă (de a candida la funcţia de primar general al Capitalei - n.r.), au fost câteva sondaje efectuate. Dar vă dau acelaşi rspuns, testul meu politic este testul direct în faţa cetăţenilor, Primăria Sector 1 şi Primăria  Generală au nevoie de lider politici. Dacă se va pune problema asumării unei asemenea provocări din partea mea, cu mandatul PNL, bineînţeles că o voi face. Dar până atunci, eu mă concentrez pe ce am de făcut la minister”, a declarat Sebastian Burduja. 

Întrebat dacă Ilie Bolojan s-a regăsit în sondajele PNL pentru Primăria Capitalei şi dacă acesta ar putea fi candidatul desemnat de PNL, Burduja a subliniat că Bolojana făcut o treabă bună la Oradea. 

”Cred că domnul Bolojan este un om care a demonstrat foarte mult în politica românească şi a demonstrat prin fapte. Dacă a făcut o treabă atât de bună la Oradea şi  va întruni votul partidului şi încrederea partidului, de ce nu ( să candideze pentru postul de primar general al Capitalei - n.r.). Alte nume ar fi Ciprian Ciucu, de exemplu. Este alegerea dânsului (dacă va pleca de la Primăria Sector 6 - n.r.). Eu cred că ar fi un candidat de primar general foarte bun”, a adăugat Burduja. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.