Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, nu a putut preciza dacă PNL o va susţine pe Gabriela Firea pentru a candida la funcţia de primar general al Capitalei, dar a menţionat că PSD de acum nu mai este acelaşi partid din epoca Dragnea când a vrut să acapareze statul pentru a proteja interesele unei persoane. Burduja este de părere că PNL ar trebui să aibă candidaţi pentru toate sectoarele Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă PNL o va susţine pe Gabriela Firea pentru funcţia de primar general al Capitalei, din partea PSD, Sebastian Burduja a spus că îi este greu să speculeze ce se va întâmpla peste doi ani. 

”Mi-e greu să speculez ce se va întâmpla în 2024. Ar trebui să revin la cum am ajuns, practic, aici, la faptul că această coaliţie cu USR nu a funcţionat, aceasta este realitatea şi cred că sunt cel mai îndreptăţit să o spun, după toată experienţa de la Sectorul 1”, a declarat Burduja. 

Întrebat dacă nu cumva se simte incomod acum, când PNL are o alianţă cu PSD la Sector 1, după ce în era Dragnea a protestat împotriva acestui partid, Sebastian Burduja a vorbit despre o schimbare a social-democraţilor. 

”Epoca Dragnea a avut un început şi a avut un sfârşit. PSD e treaba lor ce au făcut, dar au scăpat de personaje foarte toxice şi s-au îmbunătăţit lucrurile. Nu putem compara PSD de astăzi, cu PSD din epoca Dragnea, un partid care pur şi simplu a vrut să acapareze statul şi  să rupă statul de drept astfel încât să protejeze interesele unei persoane. La fel cum nu poţi compara un partid întreg cum este USR cu exemplul de la Sectorul 1. Chiar şi pentru USR-işti, doamna Armand este un caz aparte”, a explicat Burduja. 

De asemenea, chestionat dacă PNL va avea candidaţi la primăriile de sectoare, Burduja a precizat că ar trebui să aibă candidaţi la fiecare sector. 

”Vom vedea ce va fi atunci. Eu cred că PNL are toate resursele şi argumentele pentru a se prezentaîn faţa cetăţenilor cu candidaţi puternici care să câştige, chiar şi într-un singur tur, în faţa tuturor celorlaltor forţe politice”, a spus liderul liberal. 

De asemenea, Burduja a explicat că nu este el cel care va lua decizia unei colaborări cu PSD la viitoarele alegeri. 

”Nu ştiu, nu e o decizie pe care să o iau eu în momentul acesta, e o decizie pe care o ia PNL spre binele cetăţenilor. Noi am făcut un mare compromis în 2020, nu ne-am pus candidaţi şi am dat prioritate tocmai ca ne-am dorit o schimbare la nivelul sectoarelor bucureştene”, a mai declarat Semastian Burduja. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.