Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care este şi ministru al Digitalizării, a declarat că este exclus să o mai susţină pe Clotilde Armand pentru un nou mandat de primar al acestui Sector şi a subliniat că şi-a cerut iertare locuitorilor că a făcut această greşeală, de a nu avea PNL propriul candidat. Burduja a vorbit de abuz în funcţie fără precedent şi dictatură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă o va mai susţine pe Clotilde Armand pentru un nou mandat la Primăria Sector 1 Bucureşti, Sebastian Burduja a declarat că PNL ar fi trebuit să aibă propriul candidat pentru a evita dezastrul produs de actualul edil pe care este exclus să îl mai susţină.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Exclus. Eu mi-am cerut iertare locuitorilor Sectorului 1 că am făcut acea greşeală, a fost un calcul politic, cred că PNL ar fi trebuit să aibă candidat, cel puţin la Sectorul 1, pentru a evita dezastrul care s-a conturat în aceşti ani de zile”, a afirmat Burduja.
 
Întrebat despre ce dezastru vorbeşte, liderul PNL Sector 1 a precizat că întregul sector este scufundat în mizerie şi abuzuri.
 
”Îl vedem cu ochii noştri, este un sector scufundat în incompetenţă, mizerie, abuzuri. Avem 31 de proiecte în Consiliul Local care nu sunt supuse votului Consiliului Local. Este un abuz în funcţie fără precedent. Haideţi să vedem probele într-un sens şi în celălalt. Nu a fost la nicio discuţie, la o negociere, să ne spună: oameni buni, vreau şi eu să fac a, b, c, d, cu care sunteţi de acord, cu care nu sunteţi de acord, cum procedează un primar inteligent, cum sunt lecţiile unui primar care chiar a făcut lucruri, Ilie Bolojan, şi a spus că prima condiţie ca un primar să aibă succes este să aibă o relaţie bună cu Consilul Local. Când ai un primar care ignoră complet Consiliul Local, care se consideră dictator şi care face numai ce doreşte, fără să se consulte cu nimeni, ai o problemă. Nu au cum să meargă lucrurile acestea”, a declarat Burduja.
 
Întrebat, de asemenea, de ce PNL nu a susţinut iniţiativa lui Clotilde Armand de a acorda vouchere de 1.000 de lei locuitorilor Sectorului 1 al Capitalei, Sebastian Burduja a explicat că a fost vorba de un exerciţiu electoral.
 
”Pentru că  era o propunere pur electorală în care fiecare cetăţean din Sectorul 1, de la 18 ani în sus, primea acea mie de lei, indiferent de venituri, indiferent de orice altceva. Mai mult, dânsa a folosit 45.000 de euro din banii Primăriei, a contractat o platformă prin care cetăţenii se înscriau, li se luau practic datele, fără ca proiectul să aibă votul în Consiliul Local. Sunt lucruri extrem de grave pe care nu credeam că o să le vedem în Sectorul 1, în România anului 2022. Lucrurile acestea se vor vedea în timp. Avem o incompatibilitate constatate de Agenţia Naţională de Integritate. Brusc ANI nu mai este o instituţie bună, atunci când nu dă dreptate celor care o susţineau acum câţiva ani de zile. Lucrurile sunt flagrante, dânsa s-a plătit dintr-un proiect european. Am înţeles pe surse acum că a vrut să dea banii înapoi, să îşi acopere urmele. Sunt chestiuni pe care nu le putem gira vreodată. În faţa cetăţenilor nouă ne crapă obrazul acum pentru că acum doi ani am girat pentru acest om”, a explicat Burduja.
 
Ministrul a mai fost întrebat când s-a răcit relaţia sa cu Clotilde Armand, el precizând că imediat după ce ”s-a înscăunat”.
 
”De îndată ce ea s-a înscăunat şi nu a mai ţinut cont de niciun fel de parteneriat. A considerat că dânsa trebuie să dicteze totul în primărie şi aşa s-a comportat. Viceprimarul Ramona Porumb, viceprimar PNL, a avut atribuţii în aceşti doi ani şi ceva de zile, cred că mai puţin de o lună de zile şi i le-a retras când a apărut nu ştiu ce postare pe Facebook, nu aşa se poate gestiona o primărie”, a declarat Burduja.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.