Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News Tv, despre acuzaţiile de plagiat aduse ministrului de Interne, că el ştie că Lucian Bode este un om corect şi îşi va căuta dreptatea până la capăt. Vreau să cred că suntem în ţara în care nu doar Ia o simplă acuzaţie contează ci probarea ei efectivă şi validarea, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte plagiatul, eu am spus de foarte multe ori că toleranţa trebuie să fie zero şi aşa am fost format în SUA, la toate universităţile la care am fost.  Eu, ca cetăţean, dincolo de simpatii, eu creau să văd o decizie finală a statului român, prin instituţiile pe care le are, pe aceste speţe. Pot să citest, să fiu curios cu privire la opiniile unei persoane (..) dar vreau să văd o decizie asumată a statului român, este sau nu o lucrare plagiat sau are probleme, este plagiat, este similitudine”. a spus ministrul cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Sebastian Burduja a adăugat. ”Eu ştiu că domnul Bode este un om corect şi că aşa cum am lucrat cu dânsul şi pe cazierul judiciar online şi pe toate speţele administrative şi politice, dânsul îşi va căuta dreptatea până la capăt, iar eu personal voi aştepta decizia finală”. 

Burduja a ţinut să precizeze că şi el şi-ar căuta dreptatea, dacă ar considera că are dreptate, întrebat despre decizia ministrului de Interne de a cere în instanţă anularea deciziei Universităţii din Cluj-Napoca. 

”Dacă este în dreptul dânsului de a o iniţia, nu pot eu să mă pronunţ, eu în locul dânsului, crezând că am dreptate, mi-aş căuta dreptatea până la capăt, aş uza de toate drepturile mele ca cetăţean, pentru că astăzi este domnul Bode dar poate mâine eeste altcineva, vreau să cred că suntem în ţara în care nu doar Ia o simplă acuzaţie contează ci probarea ei efectivă şi validarea. (..) Este o acuzaţie lansată în spaţiul public, dânsul o va lămuri”, a explicat Sebastian Burduja. 

Lucian Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Rectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, a declarat, după ce ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat instanţei să anuleze hotărârea prin care UBB îi reanalizează lucrarea de doctorat, că acesta consideră că nu trebuie făcută o astfel de analiză şi că până la o decizie a judecătorilor în acest sens, universitatea continuă demersurile pe partea academică, iar dacă vor fi probleme Bode va răspunde. David a menţionat că nu poţi cere unei universităţi să nu facă o astfel de analiză în cazul unor suspiciuni de plagiat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.