Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, miercuri, că s-a întâlnit cu operatorii principali de pe piaţa staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice, pentru că doreşte ”un sector coerent”. Ministrul s-a referit la o aplicaţie digitală performantă, care integrează toate staţiile disponibile în locuri publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am avut o prima întâlnire cu jucătorii principali de pe piaţa staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Îmi doresc un sector coerent, iar pentru fiecare român asta înseamnă să aibă o aplicaţie digitală performantă, care integrează toate staţiile disponibile în locuri publice. Alte state europene au rezolvat problema cu ani de zile înaintea noastră. Ne uităm la modele de bune practici din Portugalia, Germania şi din alte locuri”, a scris, miercuri, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Acesta afirmă că nu e vorba doar de interfaţa cu cetăţenii, ci şi de o dezvoltare a reţelei pe baze corecte: unde e nevoie de aceste staţii, unde există capacitate la nivelul reţelelor de distribuţie, unde anticipăm creşterea consumului.

”A fost doar prima întâlnire. Vom continua. E un nou proiect pe care mi-l doresc realizat în următorul an de zile. Le mulţumesc tuturor celor care au răspuns pozitiv acestui apel şi îi asigur de tot sprijinul Ministerului Energiei”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.