Şi militarii ar putea beneficia de majorarea plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Marcel Boloş să-i includă printre cei cărora li se aplică legea adoptată recent de Parlament, promulgată deja de preşedintele Klaus Iohannis şi valabilă de la 1 octombrie. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, afirmă, marţi, că liberalii ”reacţionează la scorurile politice jenante cu care sunt creditaţi” şi ”au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament”, referindu-se la creşterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei. Anunţul referitor la impozitarea pensiilor militare a fost făcut de liberalul Florin Roman, care a mai afirmat şi că parlamentarii PNL depun marţi proiectul de lege pentru repararea greşelilor PSD din legea pensiilor, care practic a îngheţat pensiile minerilor, siderurgiştilor, ceferiştilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilităţi, o categorie de pensionari abandonaţi de PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Preşedinte Nicolae Ciucă i-a cerut, recent, ministrului de Finanţe Marcel Boloş ca militarii să fie incluşi între beneficiarii majorării de la 2.000 lei la 3.000 de lei a plafonului lunar al pensiilor neimpozabile acordate în baza Legii nr. 223/2015, afirmă surse liberale.
Actul normativ ar urma să fie pus în transparenţă.
 
Conform Legii 244/2024 pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale, adoptată recent de Parlament şi care va fi aplicată de la 1 octombrie, pentru venitul lunar din pensii determinat ca urmare a aplicării principiului contributivităţii, indiferent de nivelul acestuia, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 3.000 de lei, se aplică o cotă de impunere de 10%. Până acum, nivelul era de 2.000 de lei.
Măsura se aplică doar pensiilor bazate pe contributivitate, nu şi celor care au o componentă contributivă şi una necontributivă, cum este cazul pensiilor militare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.