Doi senatori, Şerban Nicolae şi Daniel Savu, au vorbit, luni, în plen, în cadrul dezbaterilor privind începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, senatorul PSD precizând că DNA nu are competenţe în uciderea din culpă, iar Daniel Savu cerând să se retrimită dosarul la DNA pentru că Senatul este călcat în picioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce are a face uciderea din culpă cu combaterea corupţiei? Vă amintesc că am mai dat vot în Senat, pentru abuz în serviciu, în cazul lui Gabriel Oprea, unde s-a spus că a obţinut foloase necuvenite însemnând minute câştigate în trafic. Colegial, vă întreb, să ridice mâna cel care nu a depăşit viteza legală”, a spus Şerban Nicolae.

El a precizat că a vorbi de ucidere din culpă ca fiind de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie este foarte riscant. 

”O anchetă în acest sens trebuie să se facă, dacă a fost ucidere din culpă, dar acum este asociată unei fapte de corupţie, ca şi cum mnistrul Oprea trebuia să anticipeze un asemenea deznodământ”, a explicat Şerban Nicolae. 

El a menţionat că DNA este dusă într-o zonă de derizoriu şi a adăugat că a citit cu atenţie referatul şi o să voteze împotrivă şi îi îndeamnă pe ceilalţi colegi să voteze la fel. 

Senatorul PRU Daniel Savu  a precizat că merge mai departe decât colegul său şi propune retrimiterea cererii de începere a urmăririi penale la DNA.

”Eu nu sunt jurist, dar sunt senator şi nu vreau să facem un lucru care nu este corect. De ce să facem pe placul DNA, care nu are nicio competenţă în nicio lege, în cercetarea uciderii din culpă? Să retrimitem dosarul, să vină Parchetul General cu o anchetă. Mi se pare că noi, Senatul, suntem, călcaţi în picioare. Ne-au trimis un dosar în care nu au competenţă”, a spus Savu.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.