Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat că la Comitetul Naţional Executiv al PSD de miercuri au fost validate candidaturile la Congresul de sâmbătă şi anume cea a lui Eugen Teodorovici şi a lui Marcel Ciolacu. El a precizat că un nou CEx al partidului va avea loc vineri, unde va fi stabilit şi calendarul pentru votarea moţiunii de cenzură şi rămâne de văzut dacă ea va fi votată până la finalul lunii august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-au validat candidaturile depuse pentru Congres şi s-a decis s-a decis să existe un alt CEx vineri.Principalul subiect, în afară de organizarea Congresului care va fi a doua zi, va fi stabilită data sau calendarul de vot al moţiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede pentru că în momentul acesta orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru ţară. Deci sperăm ca vineri să se valideze calendarul. Nu ştim când o vom vota şi vom afla vineri când se va decide votul, dacă va fi până la sfârşitul lunii august. ”, a afirmat Lucian Romaşcanu, la finalul CEx al PSD de miercuri.

Chestionat dacă este constituţională depunerea şi citirea moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară, însă votul să fie dat posibil şi în sesiune ordinară care începe de la 1 septembrie, Romaşcanu a răspuns: „Suntem în litera legii şi Constituţiei. În Constituţie nu se face diferenţa între sesiunea extraordinară şi sesiunea ordinară. În perioada sesiunii extraordinare este suspendată vacanţa. Legea este de partea noastră. În articolul din Constituţie se spune dacă am semnat o moţiune care a picat, nu mai avem voie să semnăm una”.

El a adăugat că speră ca Victor Ponta să se ţină de cuvânt şi să voteze moţiunea de cenzură. Romaşcanu a mai spus că inclusiv UDMR şi parlamentari ai USR vor vota pentru moţiunea de cenzură.

„Sunt două acţiuni separate. Acţiunea noastră nu are de ce să ţină cont de acţiunile PNL. Iată că s-au adunat suficiente argumente pentru a fi depusă moţiunea de cenzură în sesiunea de faţă. S-a negociat cu toate partidele, mai puţin PNL şi PMP. Da şi Victor Ponta a avut confirmare chiar ieri în care a spus că va vota moţiunea. Sper ca dl Ponta să facă ce spune şi grupul parlamentar Pro Europa. Ne aşteptăm ca inclusiv UDMR şi parlamentari USR să voteze această moţiune de cenzură. Discuţiile se fac la nivel de conducere”, a conchis Romaşcanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.