Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, spune că social-democraţii îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis să propună "ceea ce trebuie propus" pentru a nu avea trei zile neacoperite de un cadru legislativ, cele de la încheierea stării de urgenţă şi până la intrarea în vigoare a stării de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe fond există o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională şi aceasta se află doar la preşedintele Iohannis. Îl aşteptăm să iasă şi să propună ceea ce trebuie propus pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ. În Parlament s-a votat mai repede ca niciodată, în doar două zile am reuşit să trecem prin Parlament, cu amendamente extrem de importante, legea cu care a venit Guvernul astfel încât să putem asigura cadrul legislativ necesar combaterii pandemiei”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Lucian Romaşcanu.
 
El a precizat că legea adoptată de Guvern creează cadrul legislativ, iar măsurile concrete vor fi luate de către Guvern. 
 
"Prin legea pe care am adoptat-o ieri nu am făcut decât să adoptăm un cadru legislativ, măsurile concrete le va lua Guvernul. Şi având în vedere că nu există testare în masă încă, având în vedere că nu există studii epidemiologice clare, greul va fi dat tot în spatele populaţiei, iar măsurile pe care Guvernul Orban le va lua în baza acestei legi suntem convinşi că vor fi din nou excesive. Răspunderea este exclusivă a Guvernului”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.
 
Întrebat dacă îi cere preşedintelui Iohannis să prelungească starea de urgenţă, Romaşcanu a spus: "Dumnealui ştie mai bine, nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ”.
 
El a mai fost întrebat şi dacă există o altă măsură care poate fi luată în afara prelungirii stării de urgenţă. 
 
"Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern conform hotărârii Curţii Constituţionale nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”, a precizat Lucian Romaşcanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.