Senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a subliniat că actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea beneficiază de tot sprijinul PSD pentru un nou mandat, precizând, totodată, că PNL nu are un candidat propriu pentru acest fotoliu. În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a lui Victor Ponta pentru Primăria Bucureşti, Romaşcanu a declarat că el crede că acest lucru nu se va întâmpla.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat cum comentează declaraţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, potrivit cărora nu ar exista o susţinere totală din partea PSD pentru Gabriela Firea, pentru un nou mandat la Primăria Capitelei, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat că PNL ar trebui să îşi rezolve propriile probleme, în interior, având în vedere că acest partid nu are un candiat propriu la alegerile locale pentru Primăria Bucureşti.
 
”Doamna Violeta Alexandru are o însărcinare foarte importantă, aceea de ministru al Muncii şi ar trebui să îşi facă treaba acolo, să  recalculeze pensiile, să aplice legea de creştere a punctului de pensie şi  mai puţin să facă politică şi mai puţin politica de cadre a PSD, în contextul în care toată lumea ştie  văd că nu se face o referire din partea PNL la acest lucru, PNL nu are un candidat la Primăria Bucureşti. După bâlbâiala din 2016, când au rotit vreo 3-4 candidaţi, până s-au decis asupra celui final, anul acesta vedem că încă nu sunt în stare să promoveze din multitudinea de cadre pe care le au, un candidat  cu şanse de reuşită. Problemele ar trebui să şi le asculte în interior şi să şi le rezolve pe ale  dumnealor, iar problemele PSD să le lase în grija noastră”, a declarat Romaşcanu.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că Gabriela Firea are ”totala” susţinere a social - democraţilor pentru un nou mandat.
 
”Privind susţinerea doamnei Gabriela Firea  la o nouă candidatură, ea este totală din partea PSD, beneficiază de absolut tot sprijinul PSD, iar echipa Gabriela Firea - PSD  va fi câştigătoare şi în acest an”, a declarat social - democratul.
 
Întrebat, de asemenea dacă PSD negociază cu Pro România, Romaşcanu a declarat că există astfel de negocieri, în această perioadă.
 
”În acest moment există negocieri, din cunoştinţele mele, nu s-a tranşat nimic.  Legat de o alianţă la nivel naţional, ea nu se pune în discuţie, există alianţe la nivel local, iar în măsura în care Pro România şi PSD vor ajunge la o înţelegere pe Bucureşti, veţi afla în scurt timp. În acest moment, cu sau fără Pro România, avem încrederea că Gabriela Firea  va câştiga Primăria Capitalei”, a declarat Romaşcanu.
 
Întrebat, de asemenea, ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta, liderul Pro România, la Primăria Capitelei, Romaşcanu s-a arătat încrezător că acest lucru nu va avea loc, dar a adăugat că în cazul în care acest lucru, totuşi, de va întâmpla, o parte a electoratului de stânga îl va vota pe Victor Ponta.
 
”Cu certitudine, o parte a electoratului de stânga va merge către domnul Victor Ponta, dar nu într-o ademenea măsură încât să pericliteze şansele doamnei Firea. În acelaşi timp, eu cred că domnul Ponta nu va candida la Primăria Capitalei. Există şi declaraţii şi de pe dreapta, că domnul Băsescu vrea să candideze la Primăria Capitalei. Sunt nişte declaraţii de intenţie, perioada asta este extrem de activă din punct de vedere al negocierilor, orice anunţ trebuie văzut prin această perspectivă”, a mai declarat Romaşcanu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.