Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, solicită punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a mai multor proiecte de lege iniţiate de reprezentanţi ai PSD considerate "bombe care pot exploda în orice moment", care se află de mai mult timp la Comisia Juridică şi care prevăd modificări la legi privind justiţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Roman a anunţat, luni, într-o declaraţie de presă, că a solicitat suplimentarea ordinii de zi a mai multor proiecte legislative pe care le numeşte "bombe care pot exploda în orice moment”.
 
Este vorba despre un proiect care vizează amnistia pentru cei care comit fapte de evaziune fiscală, unul ce are în vedere scăderea unor pedepse şi sporuri de pedeapsă pentru infracţiuni, altul care prevedea scoaterea de sub incidenţa legii penale a infracţiunilor de serviciu şi corupţie săvârşite de către parlamentari, depus de Eugen Nicolicea, un proiect care vizează reincriminarea calomniei şi incultei în cazul jurnaliştilor şi altul care reglementează graţierea unor pedepse, precum şi a unui proiect care ar reglementa "timorarea” magistraţilor. 
 
"Totodată am solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect al lui Şerban Nicolae care propune reglementarea puşcăriei la domiciliu în faza de arest preventiv pentru majoritatea infracţiunilor şi totodată proiectul respectiv îngrădeşte drastic situaţiile în care un judecător va putea dispune arestul preventiv pentru diferite infracţiuni în România”, a mai anunţat Florin Roman. 
 
Reprezentantul PNL a acuzat PSD că "refuză să rupă frăţia cu infractorii”.
 
"Aşa cum ne-am aşteptat, PSD refuză să rupă frăţia cu infractorii. După ce au eliberat mii de criminali, violatori şi tâlhari, au refuzat să voteze această propunere motivând că nu au rapoarte de respingere, le-am spus că pot face foarte simplu acest lucru şi au acceptat să introducem pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru ca miercuri să putem vota pentru respingerea acestor bombe lăsate de PSD în Parlament, semn că trimiterea ui Liviu Dragnea în puşcărie nu a fost suficientă pentru PSD ca să îşi schimbe mentalitatea. Au rămas aceiaşi parlamentari făcuţi din pixul Liviu Dragnea şi aceleaşi proiecte nocive care dau foarte multe drepturi infractorilor şi practic hăcuiesc în continuare justiţia, legile justiţiei, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală” a mai afirmat Roman.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.