Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a declarat luni despre palmierii plantaţi în Piaţa Unirii că nu este o aroganţă ci o chestiune ieftină şi este un experiment, pentru că vrea să vadă cum funcţionează şi vrea să îi înmulţim noi în România. El a arătar că este ”o ruşine ceea ce face Nicuşor Dan astăzi în Bucureşti” şi a menţionat că primarul Capiteli nu respectă legea, pentru că există o obligaţie legală conform căreia primarul Capitalei trebuie să facă întâlniri cu primarii de sector o dată pe lună, dar nu a făcut niciuna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu pot să fiu fericit cu o asemenea situaţie, mai ales că noi muncim, încercăm să facem lucruri şi vin cu o serie întreagă de neadevăruri. Nu se autorizează copacii, nici în România, nici în altă ţară, cu atât mai puţin în Bucureşti şi cu atât mai puţin la Piaţa Alba Iulia, unde avem nevoie de mulţi copaci. Cineva care nu e în stare să facă nimic iată că demonstrează că poate să facă ceva, şi anume să facă rău”, a spus Robert Negoiţă, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre decizia Primarului Capitalei de a scoate palmierii plantaţi de primăria Sectorului 3 în zona Pieţei Unirii.

Robert Negoiţă a mai spus că atunci cănd plantezi copaci nu e nicio aroganţă.

”Am văzut în Grecia, în Turcia, în Bulgaria, e plin de români care merg în vacanţă acolo şi care văd palmieri şi am văzut că le place. E o chestiune ieftină şi este un experiment, vreau să văd cum funcţionează şi vrem să îi înmulţim noi, să îi creştem noi. E o chestie foarte serioasă şi nu cred că trebuie bagatelizată chestiunea asta. Este un oraş poluat, avem nevoie de cât mai mult verde şi cât mai mulţi copaci”, a explicat Negoiţă decizia de a planta acest tip de copaci. 

El a menţionat că ”chiar fac economie la sectorul 3 şi plantează în jur de 10.000 de copaci în fiecare an, totul din producţie internă, nimic de import.

”Aceşti palmieri, pe care într-adevăr îi avem din import, sunt un experiment pentru că dorim să îi înmulţim la noi. Dacă în doi, trei ani de zile vedem că funcţionează, o să producem aceşti palmieri la noi în ogradă”, a arătat Robert Negoiţă. 

”Mie îmi pare rău că Nicuşor Dam în loc să planteze el, să pună mâna lui şi să planteze câţiva copaci în oraşul ăsta poluat, el şi-a adus nişte oameni să scoată nişte copaci plantaţi, munciţi. Dacă vedeţi ce dezastru au lăsat în urmă, mă apucă plânsul, acolo chiar e munca noastră. E o zonă adminostrată de el, vorba vine, ar fi trebuit să fie, să îi fie ruşine că nu ştie să administreze nimic”, a spus primarul Sectorului 3.

Întrebat de ce nu a vorbit cu primarul Capitalei despre plantarea copacilor, Negoiţă a spus: ”Nu ai cu cine, omul nu răspunde la telefon, nu e de găsit”. 

Despre modul în care lucrează cu primarul Capitalei, Robert Negoiţă a afirmat că în niciun fel.

”Omul nu e de pe lumea asta, nu are legătură cu noi. Nimănui. Nu am întâlnit până acum un om căruia Nicuşor Dan să îi răspundă la telefon. O să aşteptăm cu toţii după el, când omul e  de negăsit? Nu respectă legea, există o obligaţie legală conform căreia primarul Capitalei trebuie să facă întâlniri cu primarii de sector o dată pe lună. Nu a făcut niciuna, nu că a făcut-o mai rar. El lucrează cu nişte Dorei”, a spus Negoiţă. 

Primarul Sectorului 3 a arătat că ”este o ruşine ceea ce face astăzi un individ care a ajuns întâmplător primar”.

”Îmi asum tot ce fac, nu numai că plantăm copaci pe locurile administrate de ei, noi reparăm gropile din asfalt pe care ar trebui să le facă ei, facem staţii de tramvai, de autobuz. (..) E o ruşine ceea ce face Nicuşor Dan aatăzi în Bucureşti”, a afirmat Robert Negoiţă. 

Întrebat dacă se gândeşte la o candidatură la Primăria Capitalei, Negoiţă a răspuns: ”Trebuie să găsim un om normal la cap care să ne fie primar general în mandatul viitor, că nu se poate aşa ceva”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.