Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că premierul Ludovic Orban ”trebuie să îşi asume prin demisie numirea în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Robert Cazanciuc.

Acesta întreabă ”în ce măsură situaţia a afectat interesele şi parteneriatele strategice ale României?”

”Numirea în fruntea unei instituţii cheie a statului român a unei persoane percheziţionate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate naţională”, a mai transmis Cazanciuc.

Poliţiştii au făcut, sâmbătă, o percheziţie la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al unui funcţionar public cercetat pentru înşelăciune, după ce ar fi prezentat la angajare documente de studii falsificate.

"În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", precizează Poliţia Română.

Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, a demisionat, joi, din funcţie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.