Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat că a fost aprobată procedura de urgenţă pentru proiectul de lege pe care l-a iniţiat prin care şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare. Social-democratul a adăugat că Senatul va vota această propunere legislativă în primul plen de după sărbătorile de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-si ucide semenii , să ajungă direct în închisoare!”, a scris Robert Cazanciuc, joi pe Facebook.

Pe 2o noiembrie, Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat, de Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, că va relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale.

„Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, a mai spus social-democratul.

Şase copii au fost loviţi de un autoturism, miercuri seară, în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni, în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. În urma accidentului, un copil de 11 ani a fost resuscitat de echipajele medicale, alţi patru au fost duşi de urgenţă la spital cu ambulanţe, iar un al şaselea a fost dus la spital de familie. Pe timpul nopţii, trei copii au fost transferaţi la Timişoara, iar alţi trei au rămas internaţi la spitalul din Petroşani.

Joi, copilul de 11 ani care a fost resuscitat imediat după accident, a murit la Spitalul din Petroşani.

Şoferul, un tânăr de 19 ani, a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de poliţişti. El nu are permis de conducere şi era băut. A fost reţinut pentru 24 de ore. Acum el este cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentlui, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.