Rise Project a anunţat, joi, că a primit o notificare de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei legată de valiza cu documentele Tel Drum, publicaţia spunând că este ameninţată cu o amendă de 20 de milioane de euro. Întrebat joi despre această notificare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu ştie nimic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţinem. ANSPDCP mai ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice. Instituţia este condusă de Ancuţa Opre, numită de Senat şi urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcţie anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăţi când era şefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.), într-un dosar celebru”, a anunţat Rise Project.

”Habar nu am despre demersul acestei instituţii (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - n.r.), iar în aceste condiţii nu am ce să comentez", a spus Dragnea, întrebat despre acest lucru.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.