PSD a obţinut cele mai multe mandate de primar - 1.677 - reprezentând 52,63% din total, iar PNL are 1.081 de primari, reprezentând 33,92%, arată rezultatele finale ale alegerilor locale de duminică, anunţate joi la ora 17.00 de către Biroul Electoral Central (BEC), care a centralizat voturile din toate secţiile de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe locul al treilea, la mare distanţă, este UDMR, cu 195 de mandate de primar, adică 6,12%, urmată de ALDE, care obţine 64 de mandate de primar, reprezentând 2,00%. De asemenea, 53 de independenţi (1,66%) au câştigat funcţii de primar în urma alegerilor locale de duminică.

UNPR se situează pe locul al şaselea, cu 26 de mandate de primar (0,81%), iar Alianţa Electorală PSD+UNPR va avea 19 mandate de primar (0,59%). Partidul Mişcarea Populară va avea 18 primării din ţară, reprezentând 0,56%, în timp ce Partidul Civic Maghiar va avea 13 mandate de edil (0,40%). Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) are cinci mandate de primar (0,15%), unul fiind la Sibiu, unde a câştigat Astrid Fodor.

Partidul Social Românesc şi Alianţa Electorală PSD+ALDE au câte patru mandate de primar, iar PNŢCD obţine trei mandate.

Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, Partidul România Unită, Alianţa pentru Viitor şi Alianţa Electorală MPP-EMNP au câte două mandate. Câte un mandat au: Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Partidul Ialomiţenilor, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, Partidul Ecologist Român, Partidul M10, Coaliţia pentru Baia Mare, Partidul Verde, Alianţa Electorală PSD+ALDE pentru Budeşti, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Livezile, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Sînmihaiu de Câmpie, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Romuli, Alianţa Electorală Social-Liberală PSD+ALDE Bran şi Alianţa Social-Liberală PSD+ALDE. 

Prezenţa la vot a fost de 48, 17%. După numărarea voturilor din toate cele 3.186 de secţii de votare, numărul voturilor valabil exprimate pentru funcţiile de primari este de 8. 525.136. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.