Preşedinta Senatului Anca Dragu a declarat că nu poate fi făcută o reformă peste noapte, 4 luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupţie timp de 30 de ani, iar Vlad Voiculescu şi-a asumat un parcurs pe care puţini l-ar fi putut ţine în frâu. Ea a adăugat că instabilitatea în interiorul Ministerului Sănătăţii se va răsfrânge ca un domino asupra tuturor cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu poţi face o reformă peste noapte şi nu poţi face o reformă în 4 luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupţie timp de 30 de ani. În ulimii ani acest minister a fost condus de oameni urmăriţi penal sau de oameni care au fost obiectul jocurilor politice pentru câteva luni ca mai apoi să fie schimbaţi.
 
Vlad Voiculescu şi-a asumat un parcurs pe care puţini l-ar fi putut ţine în frâu. A început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem. Am fost şi voi fi tot timpul adepta proiectelor asumate pe termen lung susţinute prin consultare şi muncă în echipă. Nu ne putem clătina în faţa presiunilor sistemului şi nu ne putem clătina în faţa jocurilor politice.
 
Interesul tuturor este ca Ministerul Sănătăţii să poată livra cele mai bune soluţii pentru grija românilor în plină pandemie. Instabilitatea în interiorul acestei instituţii nu face decât să se răsfrângă ca un domino asupra tuturor cetăţenilor”, a scris Anca Dragu miercuri pe Facebook. 

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare, iar decretul a fost semnat de şeful statului Şi secretarul de stat Andreea Moldovan a fost eliberată din funcţie, decizia fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Şeful Guvernului a declarat miercuri, după revocarea lui Vlad Voiculescu, că, pentru a se asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, a decis să facă o modificare la Ministerul Sănătăţii. „Eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.