Robert Negoiţă, singurul primar din cei şapte din Capitală care candidează pentru un nou mandat, şi-a lansat marţi seară candidatura, la Rin Grand Hotel, eveniment la care au participat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriela Firea şi câteva sute de social-democraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă la lansările candidaţilor de la alte sectoare liderii de la vârful partidului au fost absenţi, la Lansarea lui Robert Negoiţă au participat, printre alţii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, preşedintele PSD Sector 2, Rodica Nasar, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, dar şi Gabriel Mutu – candidat la Sectorul 6 – sau Daniel Florea – candidat la Sectorul 5.

Cu o mai bine de o jumătate de oră întârziere, liderii PSD, UNPR, în frunte cu Robert Negoiţă au intrat în sală, în timp ce din difuzoare răsuna ”Oda Bucuriei”. Liderul social-democraţilor a recunoscut că motivul pentru care a întârziat a fost traficul din Capitală.

”Sunt bucuros că am întârziat toţi, pentru că printre cei întârziaţi s-a aflat şi Gabriela Firea şi am schimbat câteva mesaje şi mi-a spus că abia aşteaptă să se schimbe primarul şi să rezolve problema cu traficul”, a spus Dragnea. 

Fostul premier Victor Ponta a ajuns la eveniment chiar în momentul în care Dragnea îşi susţinea discursul. Deşi a ezitat să intre în sală ca să nu deranjeze discursul liderului PSD, într-un final membrii staff-ului l-au convins să intre. Ropote de aplauze pentru Victor Ponta i-au întrerupt discursul lui Dragnea.

”Bine ai venit, Victor! Domnul preşedinte Iliescu avea în permanenţă acest obicei: întâi începea o adunare - Consiliu Naţional sau Congres - şi apoi intra seniorul”, a spus Dragnea.

Câteva sute de invitaţi au fost îndrumaţi încă de la intrare spre sala în care avea loc evenimentul. În sală, mese aranjate festiv, în tonuri de roşu şi alb, cu tacâmurile pregătite îi aşteptau pe invitaţi. Unii dintre aceştia glumeau: ”Imediat auzim: s-a furat mireasa!”.

Negoiţă şi-a lansat candidatura la Rin Grand Hotel, cu Dragnea, Ponta şi simpatizanţii la mese festive (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)
Negoiţă şi-a lansat candidatura la Rin Grand Hotel, cu Dragnea, Ponta şi simpatizanţii la mese festive (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)

 

Parcul IOR, peste Central Park

Din partea liderilor prezenţi la eveniment cuvintele de laudă la adresa edilului din Sectorul 3 nu au încetat să curgă, iar Negoiţă s-a lăudat cu realizările din acest mandat. 

”Am fost foarte curios să văd cum arată Central Park din New York, un parc de referinţă. Vă rog să nu mă credeţi, să mergeţi să vedeţi: suntem multe etaje peste Central Park din New York cu Parcul IOR din Sectorul 3", a spus Robert Negoiţă.

Pe de altă parte, Negoiţă a menţionat că în Capitală din cei 7 primari ”din păcate doar doi mai sunt în funcţie” şi i-a invitat pe cei care doresc să vadă diferenţa dintre un sector condus de un social-democrat şi un liberal să facă o vizită în Sectorul 3 şi în Sectorul 6, condus de Rareş Mănescu (PNL).

Liderii social-democraţi au continuat şi ei în aceeaşi notă.

Negoiţă şi-a lansat candidatura la Rin Grand Hotel, cu Dragnea, Ponta şi simpatizanţii la mese festive (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)
Negoiţă şi-a lansat candidatura la Rin Grand Hotel, cu Dragnea, Ponta şi simpatizanţii la mese festive (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)

”Robert nu a venit paraşutat la Sectorul 3, el are o calitate care este esenţială pentru orice primar care vrea să reuşească ceva - îşi iubeşte semenii. Dacă nu iubeşti oamenii, nu te poţi gândi la problemele reale ale lor, Robert este un bun pesedist", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

De asemenea, Gabriela Firea a spus că Negoiţă este ”vinovatul” pentru care ea a ajuns în PSD.

"M-a convins acum aproape patru ani că misiunea mea în viaţa mass-media ar trebui să înceteze şi că la PSD este nevoie de oameni tineri. Mi-a spus că este nevoie de doamne, să vină mai multe femei în partid, şi acuma se plâng colegii noştri că suntem prea multe, că vor să înfiinţeze un departament al bărbaţilor", a spus Gabriela Firea. 

Rovana Plumb a menţionat că Organizaţia Sectorului 3 este cea în care a intrat în PSD. 

”De fiecare dată când mă întâlnesc cu dumneavoastră cu cea mai mare plăcere, pentru că prima oară când am intrat în PSD aceasta a fost organizaţia în care am intrat. Sunt astăzi aici pentru că îmi face o deosebită plăcere să-l susţin pe prietenul şi colegul meu, Robert Negoiţă”, a spus Plumb.

Victor Ponta a spus că îi rămâne recunoscător lui Negoiţă pentru că în urmă cu cinci ani a accepat să candideze mai întâi la parlamentare, apoi la locale, la Sectorul 3.

”Pentru aceasta, ca lider, dar cred că şi PSD, îi sunt recunoscător, sper că nu îi pare rău şi cred de asemenea că ştie că orice faptă bună nu rămâne nepedepsită. Deci, să faci în continuare fapte bune, dar să te aştepţi la ceea ce urmează. Se spune despre prieteni că sunt şi la bine şi la rău. Robert n-a fost cu mine la bine niciodată, dar a fost întotdeauna la rău, şi pentru asta îi mulţumesc. Aşa cum stă în sondaje, va câştiga fără emoţii”, a spus Victor Ponta.

Dacă celelalte lansări ale candidaţilor social-democraţi la sectoare s-au încheiat pe ritmurile AC/DC, evenimentul lui Robert Negoiţă s-a încheiat cu ”Oda Bucuriei” şi cu o baie de mulţime făcută de fostul premier Victor Ponta. Simpatizantele social-democrate s-au fotografiat cu premierul, unele dintre ele spunându-i: ”Domnule Ponta, nu ne lăsaţi!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.