Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a participat, joi, alături de candidatul PSD la Sectorul 6, Gabriel Mutu, şi de alţi aproximativ 100 de tineri la o acţiune de salubrizare a unui parc din Sectorul 6. Firea şi-a pus mănuşi, a luat mătura în mână şi, printre discuţii şi promisiuni spuse oamenilor din zonă, dădea cu mătura sau aduna chiştoacele de ţigară aruncate în iarbă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"V-am mai spus şi nu m-aţi crezut că pot să fac curăţenie după zece bărbaţi. Asta apropo de domnii care s-au succedat la Primăria Generală a Capitalei. Acum să vină o femeie harnică, destoinică şi tenace să facă ce nu au făcut ei", a spus Gabriela Firea, în timp ce dădea cu mătura într-un parc din zona Drumul Taberei. 

Ea dădea şi indicaţii: ''Această zonă ar fi trebuit să fie cu gazon. Dacă vin copiii să se joace, cad şi se lovesc. Ce găsesc pe jos în afară de pietre, nisip, cioburi de sticlă, seringi, ace... Nu este o investiţie atât de mare să vii să igienizezi această zonă şi să ai gazon şi flori şi băncuţe curate (...) Nu e niciun petic de iarbă de pe vremea lui Tutankhamon''. 

Firea a făcut curăţenie într-un parc. Reacţiile au fost diverse, iar o bătrână i-a urat să nu câştige (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)
Firea a făcut curăţenie într-un parc. Reacţiile au fost diverse, iar o bătrână i-a urat să nu câştige (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)

Tinerii veniţi la acţiunea de salubrizare din parc, îmbrăcaţi în cămăşi şi blugi, nu s-au lăsat mai prejos. Şi-au pus mănuşile în mână şi au început să facă curăţenie în părculeţ. 

Sacii de gunoi au fost o adevărată problemă. Aceştia se rupeau de la cioburile de sticle sau de la greutatea gunoiului care era băgat în saci. 

Firea a făcut curăţenie într-un parc. Reacţiile au fost diverse, iar o bătrână i-a urat să nu câştige (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)
Firea a făcut curăţenie într-un parc. Reacţiile au fost diverse, iar o bătrână i-a urat să nu câştige (FOTO: News.ro/ Larisa Bernaschi)

Cei doi candidaţi social-democraţi nu au scăpat de cererile simpatizanţilor sau vorbele celor care nu îşi doresc ca PSD să câştige alegerile.

Încă de la început, un tânăr i-a acuzat pe social-democraţi că ”toţi au dosare penale” şi că ”au pus monopol pe sector”. ”Nu vă e, bă, ruşine că toţi de la PSD aveţi dosar penale?”, a spus un tănâr, dar care nu a primit răspuns. 

O bătrână i-a spus Gabrielei Firea problemele pe care le are, după care s-a întors şi a plecat. ''M-am liniştit, că i-am spus direct doamnei Firea, care sper să nu iasă...”,  a spus femeia. Mutu a întrebat-o: ”Şi atunci cum să vă ajute?”. Aceasta i-a răspuns scurt: ”Nu mă interesează” şi a plecat.

Atât Firea, cât şi Mutu au fost întrerupţi de nenumpărate ori de oamenii care locuiesc în zonă şi care îşi spuneau nemulţumirile. 

”Nu a venit el (Rareş Mănescu, actaulul edil al Sectorului 6 - n.r.) niciodată. Nu se poate sta de vorbă cu el, nu primeşte în audienţe. Cel care va fi primar poate vede că acolo  (indică o străduţă - n.r.) trebuie asfaltat. Bucata asta de aici ”, le-a spus un bătrân celor doi candidaţi. 

”Ne vom întâlni zilnic în Sectorul 6”, i-a spus Mutu. ”Când o să fiţi primar nu mai treceţi pe aici”, i-a răspuns rapid bătrânul.

De asemenea, o doamnă, preşedinte de asociaţie de proprietari din zonă, le-a spus celor doi candidaţi că actualul edil, Rareş Mănescu, a fost ”doar o hologramă” şi că a pus parcuri de câini la cinci metri de bloc, iar mirosul este insuportabil, mai ales vara.

"Nu am cu cine să vorbesc. Avem, la cinci metri de bloc, o închisoare de câini, care îşi fac nevoile sub geamurile noastre. Am scris primarului, dar nu s-a rezolvat nimic. Noi, de zece ani, nu avem primar, am avut doar nişte holograme", s-a plâns preşedintele de asociaţie.

Acţiunea de salubrizare a zonei a durat aproximativ o oră. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.