Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului acestui for legislativ, astfel că declaraţiile politice sau alte intervenţii se prezintă în scris sau verbal, fiind eliminată obligativitatea ca acestea să fie prezentate exclusiv verbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Declaraţiile politice sau alte intervenţii se prezintă în scris sau verbal. Dacă declaraţiile sau intervenţiile se prezintă verbal, acestea nu vor depăşi trei minute. În cazul în care deputatul depăşeşte timpul alocat, preşedintele de şedinţă are dreptul să îi retragă cuvântul. Niciun deputat nu poate prezenta verbal sau depune în scris mai mult de o declaraţie sau o intervenţie în aceeaşi şedinţă", prevede o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

De asemenea, „în cazul propunerilor legislative care sunt depuse la Camera Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată, termenele aferente procesului legislativ curg de la data înregistrării la Biroul Permanent însoţite de avizele solicitate şi se socotesc luând în calcul 4 zile pe săptămână, cu excepţia sărbătorilor legale". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.