Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,08%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,57% au fost „Da”, 6,46% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, potrivit rezultatelor parţiale de la ora 12.00 anunţate luni de preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din totalul de 19.040 de secţii de votare, au fost verificate 19.017, a precizat preşedintele BEC.

Din totalul persoanelor înscrise pe liste, de 18.260.281, au participat la referendumul din weekend 3.849.903. Dintre acestea, 3.525.238, însemnând 91,57% din numărul participanţilor, au votat „Da”, 248.696, însemnând 6,46% din numărul participanţilor, au votat „Nu”, iar restul de 75.919 de voturi (1,97%) au fost nule.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei a fost de 21,08 la sută, nefiind validat.

Întrebarea la care au fost chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.