Primarul Buzăului, Constantin Toma, a explicat duminică ce va face dacă nu va trece referendumul prin care încearcă alipirea comunei Ţinteşti de oraşul Buzău, dar şi care va fi maniera de lucru dacă acţiunea pe care a iniţiat-o va avea succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent duminică la urne, unde a votat la referendumul prin care se încearcă alipirea comunei sale natale Ţinteşti de oraşul Buzău, primarul Constantin Toma a declarat că are emoţii în ceea ce priveşte prezenţa buzoienilor la urne,  însă speră ca buzoienii să fi înţeles  că votul nu este unul "pentru un om sau un vot politic", ci un vot pentru dezvoltarea oraşului.

"Am emoţii, e normal să se întâmple aşa, dar eu cred că buzoienii au înţeles că nu e un vot pentru un om sau pentru un partid, ci e un vot pentru viitorul lor. E un vot pentru Buzău, pentru oraşul şi pentru viitorul nostru, pentru copii şi pentru următoarele  generaţii. Dacă referendumul trece, vom munci şi mai mult să obţinem rezultate şi mai bune, să atragem fonduri europene, avem o mulţime de proiecte care sunt si care vor veni, am demonstrat  împreună că Buzăul e pe calea cea bună. Sper să ajungem un oraş de top. Dacă nu trece....vom ajunge un oraş de top, dar mai mic, ne vom dezvolta pe verticală, nu şi pe orizontală", a declarat edilul.

Până la această oră, prezenţa la referendumul de la Buzău este 1,06%.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin "DA" sau "NU" , decizând cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.