Consiliul Judeţean Iaşi susţine că Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi a cerut sistarea lucrărilor pe drumul judeţean Al.I. Cuza – Kogălniceni, după ce liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a reclamat că drumarii efectuau duminică asfaltări pe ploaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„DJADP Iaşi a notificat constructorul care execută lucrări de modernizare a drumului judeţean DJ 207M Al.I. Cuza – Kogălniceni să dispună sistarea acestora, ca urmare a sesizării unor neconformităţi. Lucrările au fost efectuate de constructor fără a informa DJADP şi dirigintele de şantier, prin urmare Direcţia a sesizat neconformitatea lucrărilor şi a notificat constructorul să dispună sistarea acestora. Stratul de piatră spart nu a fost recepţionat, iar asfaltul aşternut va fi îndepărtat în totalitate, urmând a se aplica măsuri de remediere în conformitate cu proiectul tehnic”, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, Consiliul Judeţean precizează că „DJADP face toate demersurile pentru a asigura respectarea proiectului şi standardele de calitate asumate, iar această situaţie regretabilă va fi remediată de constructor, conform clauzelor contractuale şi dispoziţiilor legale aplicabile”.

„Lucrările nu vor fi recepţionate până nu vor corespunde normelor unui drum judeţean modern. Îi asigurăm pe cetăţenii din comuna A.I. Cuza de toată disponibilitatea Consiliului Judeţean şi a DJADP Iaşi de a remedia situaţia apărută în cel mai scurt timp”, mai susţin reprezentanţii CJ Iaşi.

Senatorul PSD Maricel Popa l-a criticat pe liberalul Costel Alexe, după ce drumarii asfaltau duminică, pe timp de ploaie, o porţiune de 2,8 km din drumul judeţean care face legătura dintre comunele Heleşteni şi Alexandru Ioan Cuza, fără respectarea vreunui normativ cu privire la modernizarea infrastructurii rutiere.

Prezent la faţa locului, senatorul ieşean PSD Maricel Popa a declarat că este siderat de bătaia de joc din banii publici pe care o face actualul preşedinte a Consiliului Judeţean, penalul Costel Alexe şi somează, din nou, Inspectoratul de Stat în Construcţii să verifice de urgenţă calitatea lucrărilor efectuate, potrivit comunicatului de presă al PSD Iaşi.

5,4 km din drumul judeţean 208 G dintre Heleşteni şi Alexandru Ioan Cuza au fost modernizaţi în mandatul social-democrat de la Consiliul Judeţean, lucrările fiind de o calitate ireproşabilă. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 10,7 milioane lei. Diferenţa de 2,8 km pentru a finaliza tot traseul drumului (Kogălniceni – Al.I. Cuza DJ 207M) a rămas să fie executată în perioada administraţiei peneliste. Suma cheltuită pentru lucrările de modernizare va fi de 9,2 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.